BAŞKAN YÜCEL’DEN TURİZM VE SANAT FESTİVALİNE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, yarın başlayacak 15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne vatandaşları davet etti.

FESTİVAL ALANYA’NIN FESTİVALİ

Festivalin aynı zamanda turizme katkı sağlayacak sosyal bir etkinlik olduğunu belirten Başkan Yücel, “Turizm ve Sanat Festivali, hepimizin festivali; 15 yıldır Alanya ile özdeşleşen, geleneksel hale gelen bir etkinlik. Her yıl farklı konuları işleyip, kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yıl ki temamız ise “muz ve muz lifi”nden üretilen hediyeliklerdir. Büyüyerek devam Festivalimize hep birlikte sahip çıkalım, yaşatalım.” dedi.

FESTİVAL, MEHTERAN VE TEMSİLİ YÖRÜK GÖÇÜ İLE BAŞLAYACAK

Yarın saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden mehteran ve temsili yörük göçüyle başlayacak Festival’e, vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şöyle konuştu: Yörük göçü kültürümüzün bir parçasıdır. Temsili göçte, yörük yaşantısından ve geleneklerinden enstantaneler sunulacak. Turizm ve Sanat Festivali’nin sadece bir eğlenceymiş gibi algılanmasını istemeyiz. Selçuklu’dan günümüze Türk kültürünün her türlü izine rastlayabileceğiniz festivalimizde, el sanatları, yiyecek içecek ve tanıtım stantları, fotoğraf ve takı sergileri, gösteriler ve halk konserleriyle vatandaşlara zengin bir program sunuyoruz.

ALANYA’NIN İLK MEHTERAN TAKIMI, KORTEJE KATILACAK

Belediye personelinden kurulan Alanya’nın ilk mehteran takımının yarın düzenlenecek Festival kortejine katılacağına dikkat çeken Başkan Yücel, “Alanya’nın artık bir mehteran takımı var. Bundan sonra düzenlenen etkinlikler katılıp konser verebilecekler. Alanyamıza hayırlı olsun.” dedi.

10 ÜLKEDEN 70 ÜST DÜZEY KATILIMCIYI AĞIRLAYACAĞIZ

Festivale, 10 ülkeden 70’in üzerinde misafirin katılacağını kaydeden Başkan Yücel, “3 gün sürecek festivalde, vatandaşlarımızın huzurlu ve hoş vakit geçirebilmesi için gerekli ortamı sağladık. İnşallah yabancı misafirlerimiz de Alanya halkıyla birlikte belleklerinde güzel anıların kalacağı bir festival yaşarlar. Mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımız dahil tüm Alanya halkını festivale davet ediyorum.” dedi.

MUZ VE MUZ LİFİNDEN ELDE EDİLEN ÜRÜNLER TANITILACAK

5. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin teması “muz”la hakkında basın mensuplarına bilgi veren Festival Komitesi Başkanı Mehmet Ali Koçak, Alanya Belediyesi’nin muz lifi projesinin ev ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Festivalde muz ve muz lifinden yapılan ürünlerin sergileneceğini belirten Koçak, “Geçmişte Alanya’nın en önemli gelir kaynağı olan muzun, ekim alanları günümüzde her ne kadar azalsa da muz hala Alanya için önemli bir kazanç kaynağınıdır. Festival stantlarını gezen vatandaşlar muz lifinden yapılan fularlar, dokumalar, bebekler, panolar, çeşitli süs eşyaları, her türlü muzlu yiyecek ve içecekleri görebilecekler. 15. Sanat Festivali muzlu bir festival olacak” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.