BAŞKAN CAN, KENTİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kentteki konaklama ihtiyacını karşılamak için, Tarsus’taki tüm değerlere sahip çıkıyor.

Kızılmurat mahallesi 2717 sokaktaki No 2 571 ada 2 parselde kentsel sit alanı içerisinde mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan Burhanoğulları (Sungurlar) konağının restorasyonun bitmesiyle 12 odalı butik otel olarak hizmete gireceğini söyleyen Başkan Can, Tarsus Belediyesinin 2. Butik oteli olarak 9’u normal 3’ü suit olmak üzere 25-30 yatak kapasitesi ile hizmete açılacağını belirtti.

Akdeniz tipi ev mimarisinin önemli örneklerinden olan Burhanoğulları Konağının dönemin en büyük evlerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Can, ön cephesinde yer alan cumbasıyla önem gösteren konutta ahşap ve taş işçiliğinin göze çarptığını söyledi.

Başkan Can, “Burhanoğulları (Sungurlar) konağı Tarsus’ta dönemin en büyük evlerden birisi olup 3 kat yüksekliğindedir. Akdeniz tipi ev mimarisinin önemli örneklerindendir. Yapım tarihi bilinmeyen konut 478 m 2 lik olan parselin 280 m2’sini kaplamaktadır. Restorasyonu yılsonunda tamamlanacak olan Burhanoğulları Konağı Tarsus Belediyesinin 2. Butik oteli olarak 9’u normal 3’ü suit olmak üzere 12 odalı 25-30 yatak kapasitesi ile hizmete açılacaktır. Burhanoğullar ailesi tarafından 2009 yılında isimleri verilmek kaydıyla hibe edilmiştir” dedi.

Yerel yönetim olarak kentteki konaklama sıkıntısını gidermek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Can, tarihi binanın yok olmasına gönüllerinin razı olmadığını altını çizdi.

Başkan Can, “Burhanoğulları konağı rölöve, restorasyon ve restitüsyon projeleri, belediyemiz tarafından hazırlatılarak Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan Butik otel yapmak üzere onay alındı. Bugüne kadar bina kötü durumda olduğu için 3 ay boyunca iskele sistemi kurularak çalışmaların zemini hazırlandı ve bazı duvarlardaki taşlar yenilenerek derzleri dolduruldu. Bina ahşap olduğu için izolasyon amaçlı çift kat yer döşemesi ve çift kat cam uygulamaları yapıldı. Burhanoğulları Konağının restorasyonu tamamlandığında, kentimizde turizm açısından büyük bir sorun olan konaklama problemi, bir nebze de olsa giderilecektir” dedi.

İşadamlarına seslenen Başkan Can, Tarsus Evleri’nin biran önce hayata geçmesi gerektiğini, Tarsus’u sevenlerin bu tür evleri restore ederek kente sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

Burhanoğulları Konağı’ndaki çalışmaları inceleyen Başkan Can, restorasyon firması yetkililerinden bilgi aldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.