Bornova Belediyesi’nin enerjisi ‘Güneş’ten

Bornova Belediyesi, güneş ışınlarıyla yıllık 150 bin liralık elektrik enerjisi üretecek ‘Fotovoltaik Güç Sistemi’ kurdu.

Erzene Mahallesi’nde 1250 güneş panelinin yerleştirildiği 7 dönümlük arazide çalışmaya başlayan sistem, ürettiği elektiriği dağıtım şebekesine vermeye başladı

Bornova Belediyesi, güneş enerjisini paneller aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştüren ‘Fotovoltaik Güç Sistemi’ kurdu. Erzene Mahallesi’ndeki 7 dönüm alana kurulan ‘Sistem’, elektrik üretmeye başladı. Proje sayesinde Bornova Belediyesi hizmet binalarının tamamında kullanılan elektrik enerjisi faturasının dörtte biri karşılanacak. 1250 güneş paneliyle kurulan sistem, her yıl çevre kirliliğine neden olan 250 ton karbon salımını engellemiş olacak.

Bornova Belediyesi’nin, İzmir Kalkınma Ajansı Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında 1 milyon liralık hibe desteğinin de kullanıldığı Fotovoltaik Güç Sistemi, yaklaşık 1 milyon 400 bin liraya mal oldu. Güvenlik kameraları ve alarm sistemleriyle korunan Tesis’te son teknolojiler kullanıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, güneş enerjisinden elektrik elde edilmesini sağlayan sistemin bir yandan tasarruf sağlarken, bir yandan da çevrenin kirlenmesine neden olan karbon salımının önüne geçtiğini söyledi. Elektriği temiz ve yenilenebilir kaynaklardan elde etmenin önemine değinen Başkan Atila, “Yenilenebilir kaynaklarla elektrik üreterek, fosil kaynaklı ya da dışa bağımlı hammaddelerle elektrik üretmeye alternatif bir yöntemi hayata geçirmiş olduk. Ülkemizde bu tesislerin her geçen gün artması en büyük dileğimiz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.