BAŞKENT YENİ FİGÜRLERLE SÜSLENİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTİ DAHA ANLAMLI KILMAK, DAHA ESTETİK YAPMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ANKARA’YA FARKLI BİR GÜZELLİK DAHA KAZANDIRMAK AMACIYLA KENTİN FARKLI NOKTALARINA “KENT FİGÜRLERİ” YERLEŞTİRİYOR

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’ya farklı bir güzellik daha kazandırmak amacıyla kentin farklı noktalarına “kent figürleri” yerleştiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kenti daha anlamlı kılmak, yaşayanların kente daha fazla sahip çıkmasını sağlamak ve daha estetik yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların büyük sempatisini kazanan kedi figürlerini, ilk etapta hizmet birimlerinin önüne konumlandırdı. Ankara’ya özgü hayvan türlerinden biri olan “Ankara Kedisi”ni yaşatmak amacıyla çeşitli etkinliklerde ve görsel tasarımlarda sıkça kullanılan Ankara Kedisi figürü, Büyükşehir Belediyesi’nin Hipodrom Caddesi üzerinde bulunan ana hizmet binası ile Kızılay’daki Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı binası önünde Ankaralıların beğenisine sunuldu.

-KUĞULU PARK’A KUĞU FİGÜRÜ

Büyükşehir Belediyesi, bulundukları alanlara anlam kazandıran figürlerden birini de Kuğulu Park-Tunalı Hilmi Caddesi Kavşağı’na yerleştirdi. Çankaya’daki Kuğulupark’ın simgesi olan kuğular bu kez “kuğu figürü” olarak Kuğulu Park ile bütünleşti.

-BORSA’YA “BOĞA”, EDEBİYATÇILAR DERNEĞİ’NE “KİTAP”

Ankara’da ticaret hayatının kalbinin attığı Ankara Ticaret Borsası’nın Macunköy’deki binasının önüne “boğa figürü” yerleştirilirken, Maltepe’de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan Türkiye Dil ve Edebiyatçılar Derneği binasının önüne de “kitap figürü” konumlandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne “Çocuğunu Sallayan Anne”, Milli Kütüphane önüne de kitap sevgisini yansıtan soyut figürlerin yerleştirildiğini bildirdiler.

Yetkililer hazır olan bazı figürlerinde gelen talepler değerlendirilerek kentin farklı noktalarında konuşlandırılacaklarını belirttiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.