TOROSLAR’DA, ZAFER COŞKUSU ALANLARA SIĞMADI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92.Yıldönümü kutlamalarını, ilçe sınırları içerisindeki yaylalarda düzenlediği konserler ve sportif etkinliklerle taçlandıran Toroslar Belediyesi, zafer kutlamalarının 4.programına Yeniköy Mahallesi’nde devam etti.

Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı ‘Zafer Şenliği’ coşkusu alanlara sığmadı.Ozan Devai, Burhan Ateş ve Ayşe Dinçer’in sahne aldığı konserlerle renklenen etkinlikte, Yeniköy Mahallesi sakinleri ve Toroslar halkı doyasıya eğlendi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarlarının da katıldığı program, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Toroslar Belediyesi Halay ekibinin gösterileri ile devam eden kutlama programının açılış konuşmasını Yeniköy Mahallesi Muhtarı İbrahim Tunçer yaptı.Tunçer, mahallerinde düzenlediği Zafer Şenliği organizasyonundan dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Daha sonra söz alan MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay da, Ağustos Ayı’nın Türk tarihi açısından önemli zaferlerin gerçekleştiği bir ay olduğunu belirterek, Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Şenliği etkinlikleri kapsamında Yeniköy’de yaşanan Zafer coşkusuna ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Aksay; “Bugün unutturulmak istenen milli bayramlarımızı tekrar hatırlattığı, birlik ve beraberlik içerisinde aynı duyguları sizlerle paylaşmamıza olanak sağladığı için Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya bu güzel Zafer Ay’ında düzenlediği değerli programlarından dolayı şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Kürsüye coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise millet olma şuurunun en temel özelliklerinden birinin sevinçte, tasada bir ve beraber olmak ve yüreklerin aynı anda hedefe doğru atması demek olduğunu söyledi.

Yeniköy’de gerçekleştirdikleri Zafer Kutlamalarına katılımlarıyla destek veren tüm vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Yüce Türk Milleti’nin 1071’de girdiği bu toprakları Türk’ün öz yurdu ve vatanı yapan Atalarımız, üç kıtaya hükmettikleri yerlerde hakkı, hukuku ve adaleti sağlamışlar ve medeniyet götürmüşlerdir.Böyle bir medeniyetin ve Atalar’ın evlatları olan bizler de onların yaptıklarından feyz almak suretiyle Belediye Başkanlığı yaptığımız 10 yıllık süreçte Atalalarımızın yaptıklarını yol haritamız olarak çizdik.10 yıldır Toroslar’da yaptığımız çalışmalar ve yatırımlar ortada. Toroslar’da bize güvenip şahsıma ve Büyükşehir’de Sayın Burhanettin Kocamaz’a destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyor, bu güveni boşa çıkartmayacağımızı belirtmek istiyorum.Beş yıl sonra neler yapabileceğimizi inşallah hep birlikte göreceğiz.30 Mart 2014 tarihinde sonra belde ve köy iken mahalleye dönüşen yeni mahallelerimizde hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu mahallerimize daha önce hizmet veren ve katkı sunan köylerde İl Özel İdaresi ile İl Genel Meclis Üyelerine, beldelerde belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.Hizmet kalitesine ve standardına çok önem veren, takip eden yönümüzle inşallah merkez Toroslar’da ne var ise yeni bağlanan mahallerimizde de aynısı olacak. Bizim denizimiz yok ama dağlarımız ve yaylalarımız var. Yeni çalışmalarımızla bu yerlerimizi daha yaşanılabilir ve üreten bir konuma getireceğiz.Yeniköy’de gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte de yüreği vatan, bayrak ve millet sevgisi ile yanan güzide insanlarımızın oluşturduğu bir ortam var.Allah hepinizden razı olsun.Bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve 1071’de Malazgirt’te kapıları açan ve bu toprakları Türk yurdu yapan Sultan Alparslan olmak üzere tarih yazan bütün atalarımızı, askerlerimizi, bu topraklar için kan döken şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.Ruhları şad, mekanları cennet olsun.Biz de onların yazdığı tarihin zaferini kutluyoruz.30Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından ‘Yeniköy Zafer Şenliği’nde’ sahne alan Ozan Devai, Burhan Ateş ve Ayşe Dinçer’in konseri coşkuya dönüştü.Konser alanını dolduran binlerce kişi sanatçıların seslendirdikleri şarkılara hep birlikte eşlik etti.Konserlerin sonunda Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sanatçılara geceye sundukları katkılarından dolayı teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.