BAŞKAN CAN, “İNSAN HAKLARI DÜNYANIN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tüm insanların yaratılıştan itibaren evrensel bir değer ve dünyanın vazgeçilmezi olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Şevket Can, “10 Aralık 1948” tarihinde B.M. Genel kurulunun yayınladığı bildiri ile “Uluslararası” alanda bireylerin hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının 66. yıl dönümüyle ilgili basın açıklaması yayınladı.

Yüce kitabımızın, insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu ifade ettiğini anlatan Başkan Can, “İnsan Hakları Beyannamesi’nin temelini oluşturan “İnsanlar özgür, onurlu ve haklar bakımından eşit doğmuşlardır. Akıl ve vicdanla donatılmış olmaları nedeniyle bir “değer” taşımaktadırlar. Bu nedenle de insanca ve saygın şekilde muamele görmeleri gerekmektedir. Bu düşünceler her insanın temel ilkesi olmalıdır” dedi.

Başkan Can, insan haklarına ve özel yaşama duyulan saygının bir keyfiyet olmadığını, gerek dinler açısından ve gerekse sosyal bakımdan bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Her bireyin “dil, din, cinsiyet ırk, etnik özellikler ve diğer bir nedenle ayrıma uğramaksızın yalnızca insan olmaları nedeniyle saygın kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Can, ancak bu hakları kayıt altına alan sözleşmelerin onaylanmış olmalarının yeterli olmadığını ve insan haklarının hemen hemen dünyanın her yerinde düzenli ve sistematik olarak ihlal edildiğini belirtti.

Başkan Can, “İnsan sevgisi yüce dinimizin özünü oluşturduğu gibi Türk Milletinin de en büyük hasletlerinden biridir. Biz hiçbir ayrım yapmaksızın bütün insanları aynı insanlık ailesinin eşit ve özgür birer parçası olarak görüyoruz. Bunu kendisine düstur olarak belirlememiş ve “İnsan Haklarına” saygı göstermeyen kişi ve milletler asla dostluk ve barışı sağlayamazlar” dedi.

MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’nin “Sevgi’de Serbestlik, Saygı’da Mecburiyet Vardır” sözünü hatırlatan Başkan Can, inançlarının “İnsan Haklarına saygıyı” kendileri için vazgeçilmez bir ilke haline getirdiğini “Bütün İnsanlığın ve Türk Milletinin İnsan Hakları Günü ve Haftasını” kutladığını söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.