BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ’NDE MAZBATA TÖRENİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ’NE SEÇİLEN 150 ÇOCUK DÜZENLENEN TÖRENLE MAZBATALARINI ALDI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ BALCI:
“BAŞKAN MELİH GÖKÇEK GÖSTERDİ Kİ ÇOCUKLAR YARINIMIZ OLDUĞU KADAR AYNI ZAMANDA BİZİM BUGÜNÜMÜZ DE”

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ne girmeye hak kazanan 9-14 yaş arası 150 çocuk, düzenlenen törenle mazbatalarını aldılar.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene; seçim sonucu Çocuk Meclisi’ne girmeye hak kazanan 150 üye ve aileleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balcı, mazbatalarının dağıtımı öncesi yaptığı konuşmada, Çocuk Meclisi’nin kurulduğu günden bugüne kadarki faaliyetleri ve yaptığı uygulamalarla güzel bir demokrasi geleneği oluşturduğunu söyledi. Balcı, şöyle dedi:

“Biz çocuklara daima siz bizim geleceğimizsiniz diyoruz. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gösterdi ki, çocuklar ayni zamanda bizim bugünümüz de…. Bugünkü sorunlarımız hakkında da bize öneriler getiriyorlar ve ışık tutuyorlar. Çocuk Meclisimiz Ankara’da yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini özgürce ifade etmeleri, yaşadıkları kent ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirebilmeleri için önemli bir platform. Bu amaçla yola çıktı ve bugüne kadar da çok başarılı işlere imza attı.”

20. Dönem Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Aşyşe Dila Karakaya da konuşmasında şunları söyledi:

“Biz çocukların varlığını önemseyen, bizlerin söz sahibi olmasını sağlayan ve bizlere bu meclisi armağan eden saygıdeğer belediye başkanımız sayın Melih Gökçek başta olmak üzere emeği geçen tüm büyüklerime çok teşekkür ediyorum.”

Başkanlığına seçilmesi ile ilgili olarak da Karakaya, duygularını şöyle dile getirdi:

“20. Dönem başkanı seçilmiş olmanın haklı gururunu taşıyorum ve görevimin sorumluluğunun da farkındayım. Bu onurlu görevi layık olduğu şekilde yerine getirmek için hepinize söz veriyorum. Meclis arkadaşlarımı ve tüm çocukları, Çocuk haklarına daha fazla önem verilmesi için el ele çalışmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki iyi bir eğitim almaya, sağlıklı yaşamaya, renk, ırk, cinsiyet ayrımı olmadan eşit olmaya, fikrimizi rahatlıkla ifade etmeye, hayatımıza saygı gösterilmesine, spor yapmaya, yaşamı sanat ve kültür ile geliştirmeye, oyun oynamaya hakkımız var.”

Daha sonra 19. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Mustafa Şahin Gül de bir veda konuşması yaparak, başkanlığı Ayşe Dila Karakaya’ya devretti.

Konuşmaların ardından 150 meclis üyesi çocuk mazbatalarını Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı’dan aldılar.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.