TEMA VAKFI GÖNÜLLÜLERİ, TOROSLAR’DAKİ PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

Yeşil alan ve sağlıklı çevre çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini kazanan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen TEMA Vakfı gönüllüleri, Toroslar’a hayran kaldı.

Türkiye’de Erozyon Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mersin Şubesi’nin üyeleri, Çevre dostu Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın 11 yılda hayata geçirdiği projeleri yerinde inceledi.

İlk olarak Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü ziyaret eden TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı ve Yönetim Kurulu Üyelerini, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna karşıladı.

Burada TEMA Vakfı üyelerine projeleriyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Hamit Tuna, İlçe genelindeki yeşillendirme ve geri dönüşüm çalışmaları ile refüj ve parklardaki heykel, büst ve materyallerin yapımının da müdürlük bünyesinde gerçekleştirildiğini vurguladı.

TEMA Vakfı’nın çalışmalarını önemsediklerini ve bu nedenle sürekli istişare içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Tuna, sağlıklı yaşamın sağlıklı çevre ile olabileceğini belirterek, tüm vatandaşlardan çevreye karşı duyarlı olmalarını istedi.
TEMA Vakfı Mersin Şubesi’ni de sosyal sorumluluk projeleri ve çevre konusunda oluşturdukları farkındalılık yaratma çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Tuna; “Göreve geldiğimiz ilk yıllarda öncelikle ilçemizdeki eksiklikleri tespit ettik. Küçük parklar yapmak yerine birkaç mahallemizin hizmet alacağı büyük parklar ve yeşil alanlar inşa ettik.11 yılda 56 olan park sayısını 168’e, 106 bin m2 olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını da bir milyon m2’ye ulaştırdık. Amacımız, bizden sonra gelecek nesillere iyi bir dünya ve iyi bir gelecek bırakmaktır. Belediye olarak kentin ekolojik dengesine uzun vadede yarar sağlayacak projelere imza attığımıza inanıyoruz” dedi.

TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı da Başkan Hamit Tuna’nın TEMA evini sürekli ziyaret ettiğini ve istişare içerisinde olduklarını dile getirerek; “Başkanımız Hamit Tuna’ya TEMA çalışmalarına verdiği destek ve çevreye duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. TEMA Vakfı Mersin Şubesi olarak başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” dedi.
TEMA Vakfı üyeleri daha sonra, Toroslar Belediyesi tarafından inşa edilen park ve tesisleri yerinde inceledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.