Yücel: Çadırda mı hizmet vereceğim?

Alanya’daki eski 6 belediye binası, Antalya Valiliği kararıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “Binaları eğitim amaçlı kullanacağız” derken, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Bizimle ilgisi yok. Ben de yeni öğrendim” dedi. Belediye Başkanı Yücel ise “Vatandaşa hizmeti çadırda mı vereceğim” diyerek tepki gösterdi.

BÜYÜKŞEHİR Yasası ile coğrafyası büyümesine karşın Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı yetki tartışması nedeniyle adeta eli kolu bağlanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensubu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e bir şok haber de Antalya Valiliği’nden geldi. Büyükşehir Yasası uyarınca Antalya Valiliği bünyesinde oluşturulan Hizmet Koordinasyon Merkezi, Alanya’da kapanan 6 belde belediyenin hizmet binalarını Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrettiğini ilan etti.

KRİTİK BİNALAR ELDEN GİTTİ
Yeni yasa gereği 30 Mart’ta resmen kapanan belde belediyelerinden Avsallar, Payallar, Türkler, Tosmur, Çıplaklı ve Oba Belediyesi’nin hizmet binalarının Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildiği haberi, Alanya Belediyesi’nde adeta soğuk duş etkisi yarattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettişler binalarda incelemelere başlarken, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, müfettişlerin binaların fiziki durumuyla ilgili hazırlayacağı rapor doğrultusunda binaları değerlendireceği bildirildi. Alanya Belediyesi’nin, batıdaki hizmet birimlerinin koordinasyon merkezi olarak kullanmayı planladığı Payallar ve Avsallar Belediyesi hizmet binalarının Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesi, batıdaki hizmet koordinasyon merkezlerinin durumunu ise belirsizleştirdi.

BAŞKAN YÜCEL İTİRAZ EDEBİLİR
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eski Payallar Belediyesi Hizmet Binası’ndan Payallar, Türkler, Konaklı, Emişbeleni ve Güzelbağ’a, eski Avsallar Belediyesi Hizmet Binası’ndan ise Avsallar, İncekum ve Okurcalar’a hizmet götürmek için birim açacaklarını bildirmişti. Bilindiği gibi Konaklı Belediyesi Hizmet Binası, 30 Mart öncesi dönemin Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez tarafından Akdeniz Üniversitesi’ne, İncekum Belediyesi Hizmet Binası da Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Öte yandan Alanya’dan 6 eski belde belediye hizmet binası Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilirken, Antalya’nın 19 ilçesinden sadece Alanya ile Manavgat’taki eski belediye binalarının devrinin yapıldığı da edinilen bilgiler arasında.

NE DEDİLER?
‘Kararı bugün öğrendik’
ALANYA Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Valiliği kararıyla Alanya’daki 6 eski belde belediye hizmet binasının kendilerine verildiği bilgisini dün resmi yazıyla öğrendiklerini söyledi. Binaları tamamen eğitim amaçlı kullanacaklarını belirten Er, “Bizim için de sürpriz oldu. Bir plan proje yapacağız. Mülki amirimiz Alanya Kaymakamı Sayın Erhan Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte görüş alışverişinde bulunacağız. Bu görüşmelerin ardından nasıl bir kullanım şekli çıkacağını da hep birlikte göreceğiz. Alanya’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

‘Bizim için sürpriz oldu’
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Alanya Koordinatörü olarak görevine resmen başlayan ancak şu an geçici ofis olarak kullandığı Alanya Toptancı Hali’nde faaliyet gösteren Hüseyin Güney, kararın kendileri için de sürpriz olduğunu belirtti. Güney, “Bizim dışımızda gelişen bir olay. Tamamen Antalya Valiliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir çalışma olduğunu öğrendim. Ne Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ne de bizim bir ilgimiz veya talebimiz yok. Duyumlarıma göre binalar tamamen halkın eğitimi amacıyla kullanılacak” dedi.

‘Çadırda mı hizmet vereyim’
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nden sahillerin denetim ve işletilmesi yetkisini isteyen ancak bu talebi geri çevrilen MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 6 belde belediye binasının Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildiği haberini Perşembe günü öğrendiğini ve çok şaşırdığını belirtti. Yücel, “Koskoca Antalya’da 6 Alanya, 2 de Manavgat’ta bina devri olması manidar. Henüz bize ulaşan resmi bir tebligat olmadı. Elimize tebligat gelir gelmez itirazımızı yapacağız. Çünkü biz o binaları beldelerdeki vatandaşlarımıza hizmet için kullanacaktık. Şimdi çadır mı kurup hizmet vereceğim. Allah büyük. Bakalım nasıl gelişmeler olacak” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.