ETİMESGUT’TA BİN KİŞİ AYNI ANDA KİTAP OKUDU

Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde, okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla 2 dakikalık okuma eylemi düzenlendi. Gazi Üniversitesi Kitap Bankosu Topluluğu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, üniversite öğrencilerinin başı çektiği katılımcılar, çantalarından çıkardıkları kitapları okudular. Gençlerin “okuma eylemi” vatandaşlarca alkışlandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in de katıldığı programda, topluluk üyeleri, projenin genel amacının okumaya dikkat çekmek ve ilgi uyandırmak, Türkiye’de kitap okuma oranını yükseltmek ve bu yolla toplumun kültürel gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade ettiler.

Topluluk, çocukları ve gençleri kitapla buluşturarak kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak adına birçok etkinliğe imza atıyor.

Okuma eylemini destekleyen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye’de okuma oranının Avrupa’nın çok gerisinde olduğunu belirterek, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve toplumsal alışkanlığa dönüştürülmesi için belediye olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Demirel, okuyan, düşünen ve araştıran bir toplum oluşturmak için herkese görev ve sorumluluk düştüğünü kaydetti, üniversiteli gençlerin bu etkinliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.