ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİ ETİMESGUT’TA KUTLANACAK

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yıldönümü, 1929 yılında Atatürk tarafından kurulan Etimesgut’ta kutlanacak.

Etimesgut Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle kapsamlı bir program hazırladı. Program, Etimesgut Kültür Sanat Derneği işbirliğiyle 28 Aralık Pazar günü saat 15.00’da Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

DEMİREL VE MECLİS ÜYELERİ SEYMEN OLACAK
Etikinlik kapsamında Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayan seymenler gösteri sunacak. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve CHP, MHP, AKP’li meclis üyeleri seymen kıyafeti giyecek, seymen yemini edecekler. Genç oyuncular tarafından Atatürk’ün Ankara’ya gelişini anlatan tiyatro gösterisi sunulacak. Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çeken Göksal Kaya da etkinliklere katılacak.

ZENGİN İÇERİK
Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirileceği programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem konuşmacı olarak katılacak. Erdem, Ankara’nın Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’ndaki önemini anlatacak. Program slayt ve kısa film gösterimleriyle de zenginleştirilecek.

ATATÜRK İÇİN ETİMESGUT ÖNEMLİYDİ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle düzenledikleri etkinliğe bütün başkentlileri davet etti.

Atatürk için Etimesgut’un önemine işaret eden Demirel, “İlçemiz Atatürk tarafından örnek nahiye olarak kurulmuştur. Etimesgut ismini de Atatürk vermiştir. Örnek nahiye olarak kurulduğunda dispanseri, çarşısı, hamamı, çeşmesi olan örnek bir yerleşim bölgesiydi. Dispanser, öğretmen lojmanı, kimsesiz çocukların yatılı olarak alındığı bir ilkokul, bir otel, bucak idare binası, hepsi bahçe içinde betondan ufak memur evleri, büyük bir hamam, bir jandarma karakolu, dört bir yanında bir tanesi fırın olmak üzere dört dükkan, iki büyük su deposu gibi birçok hizmet yapılmıştır. Atatürk, Etimesgut’a özel bir ilgi göstermiştir. Zaman zaman Etimesgut’u ziyaret eder, at gezintileri sırasında halkla sohbet ederek, ekonomik faaliyet hakkında bilgi almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Ankara’yı başkent ilan eden Atatürk, Etimesgut’u bizzat gösterdiği özel ilgi ve alaka ile kurmuştur. Dolayısı ile 1929 yılında sıfırdan kurulan, bugünün 500 bin nüfuslu çağdaş ve gelişmiş Etimesgut’u, Ulu Önder’e herkesten daha fazla minnettardır. Atatürkümüz’ün, kurtuluş savaşını yönetmek üzere Ankaramız’a ayak bastığı günü, önemine uygun ve özel bir programla, bayram tadında ve coşku ile kutlamaya hazırlanıyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.