KURTULUŞ KOŞUSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıldönümü etkinlikleri ‘Kurtuluş Koşusu’ ile başladı.
Tarsus Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen koşuya 580 öğrenci katıldı. Yarışmaların startını Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek verdi.

Başkan Vekili Şimşek, tüm öğrencilere başarılar dilerken, Tarsus’un kurtuluş mücadelesindeki önemini kısa olarak anlattı.

Yıldız, Genç ve Küçükler kategorisinde düzenlenen ve Atatürk Caddesi üzerinde başlayan koşular Cumhuriyet meydanında son buldu.

Koşular sonucunda kategorilerde birinci olanlar şöyle: 1200 mt. Küçük Kızlarda Semra Aslan (M.Akif Ersoy ortaokulu), 1500 mt. Küçük Erkeklerde Hakan Yalçın ( Turgut İçgören İ.Ö.O), 1500 mt. Yıldız Kızlarda Mislina Yeşilyaprak (75.Yıl Kocatepe İ.Ö.O), 2 bin mt. Yıldız Erkekler Hasan Kırıt ( M.İstemihan Talay İ.Ö.O.), 2 bin mt. Genç Kızlarda Ayşenur Başbilen ( Umut Sami Şensoy A.L) birinci oldu.

Takımlar halinde ise 1200 mt. Küçük Kızlarda M. Akif Ersoy Ortaokulu, 1500 mt. Küçük Erkeklerde M.Akif Ersoy Ortaokulu, 1500 mt. Yıldız Kızlarda 75.Yıl Kocatepe İ.Ö.O, 2 bin mt. Yıldız Erkeklerde M.Akif Ersoy İ.Ö.O, 2 bin mt. Genç Kızlarda Umut Sami Şensoy A.L. ve 3 bin mt. Genç Erkeklerde İstanbul Men. Kıy. Bor. M.T.A.L. birinci oldu.