TOROSLAR’DA, 2015 YILI’NIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Toroslar Belediye Meclisi; Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısını, Belediye Meclis Salonu’nda yaptı.

Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın Başkanlığında gerçekleştirilen 2015 yılının ilk toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesiyle devam eden meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyelerinin ve tüm Mersin halkının yeni yılını kutladı.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesine göre; 2015 yılı için kurulacak olan Denetim Komisyonu üye sayısının 5 olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Denetim Komisyonu Üyeleri gizli oy açık tasnif ile seçildi.

Buna göre; Denetim Komisyonu Üyeleri şu isimlerden oluştu; Hikmet Koç, Atila Parlak, Aziz Mil, Salih Baysal, Ramazan Topal.
Toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6. maddesi hükümlerine göre Toroslar Belediye meclisinin 2015 yılı için aylık tatilinin Ağustos ayı olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen plan değişikliği teklifleri görüşülerek, oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, 6360 sayılı yasayla tüzel kişilikleri sona ererek belediyemize bağlanan Evrenli Köy Tüzel Kişiliği, Gözne Belediye Başkanlığı, Çopurlu Köy Tüzel Kişiliği, Tırtar Köy Tüzel Kişiliği ve Arslanköy Belediye Başkanlığına tahsis edilen özel ağaçlandırma ve özel imar ihya projesindeki iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya veya görevlendireceği personele yetki verilmesine ilişkin teklif de görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Toroslar Belediyesi ihtisas komisyonlarından gelen raporların da görüşüldüğü toplantıda; Şubat/2015 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 2 Şubat Pazartesi günü saat:14:00 olarak belirlenmesinin ardından, temenni ve öneriler bölümüne geçildi.

Başkan Tuna; “2015 Yılı’nda da Çalışma Tempomuz Artarak devam edecektir”
Toplantının temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’ı 11 yılda yaptıkları hizmetlerle kendi kendine yetebilen bir konuma getirdiklerini vurguladı.

2014 Mahalli idareler Seçimleri öncesinde söz verdikleri taahhütleri de beş yıllık görev sürelerinin sonunda yerine getirmiş olacaklarının altını çizen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Toroslar halkının ve Toroslar Belediye Meclisi’nin desteği ve tempolu çalışmalarımızla Toroslar’ı 11 yılda örnek gösterilen bir ilçe haline getirdik. İnşallah önümüzdeki beş yılın sonunda seçim öncesi söz verdiğimiz 41 projemizi de hayata geçirmiş olacağız.1253 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’nün yapılması, otogarın gelişi, ikinci el oto galericiler sitesinin ve açık oto pazarının ilçemizde bulunması Toroslar’a ayrı bir canlılık kattı. 2014 yılında yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Rıfat Uslu Caddesi ile Gazi Osman Paşa Bulvarı’nın birbirine bağlanması ve 2015 yatırım programına alınması ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile gerekli görüşmeleri yaptık. Büyükşehir Belediyesi de ciddi anlamda bu konuya eğildiler. Bu bağlantı yollarının açılmasıyla birlikte bölgemizin katma değeri daha da yükselecek, cadde ve bulvar üzerinde işyerlerinin sayısının artması ile de istihdam anlamında bölgemize katkı da sağlayacaktır” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.