TARSUS BELEDİYESİNDE YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Belediye Meclisi 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından meclis, 03/12/2014 tarih ve 2014/12-1 sayılı Meclis Zabıt tutanağının oylanması ile devam etti.

Denetim Komisyonu Üyeliğine meclis üyelerinden Nükhet Koç Çelik, Hüseyin Şendağ, Esat Dönmez, Derya Özinç ve Mehmet Yıldız seçildi.

Meclis, belediye müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesine geçti.

Lokman Hekim Sağlık Kliniği’nin kapatılarak Sağlık İşleri Müdürlüğüne İşyeri Hekimliği yöneticiliği olarak bağlanması oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra komisyonlardan gelen evraklar görüşülüp karara bağlandı.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, alınan kararların hayırlı olmasını dilerken, 2015 yılının huzurlu ve mutlu bir yıl olmasını diledi.

Bazı projeler hakkında bilgi veren Başkan Can, Tarsus’un tüm yerleşim birimlerine hoparlör sistemi kuracaklarını, şuana kadar 80 yeni mahallede sistemin kurulduğunu söyledi.

Başkan Can, “ İnşallah ilerleyen günlerde Burhanoğulları (Sungurlar) konağını 13 odasıyla butik otel olarak açıp, yerli ve yabancı turistlerimizin hizmetine sunacağız. 16 adet tüp deposuyla ilgili satışımız olacak. Temennimiz depoların hepsinin satılması. Hayvan pazarını artık yeni yerine taşımak istiyoruz. İlerleyen günlerde bunu da gerçekleştirmeye gayret göstereceğiz. Kırklarsırtı Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı’nda engelliler için park yapmayı düşünüyoruz. Devlet Bahçeli Bulvarı üzerinde yer alacak olan iki köprünün ihalesi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Buraların yol ve asfaltlama çalışmaları tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacak. Büyükşehir belediye başkanımız, Kültür Parkı ve Yarenlik Alanı’nın düzenlemesini 2015 yatırım planına aldı. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz. Taziye evleri ile ilgili projemiz devam ediyor. Bütün mahallelerimizi kapsayan merkezi bir hoparlör sistemi çalışmamız var. Belediyemizde 24 saat çalışacak ve her şeyi kayıt altına alacak bir çağrı merkezi faaliyete geçiriyor. İnşallah bu çağrı merkezinde vatandaşlarımız 24 saat bize ulaşacak, bizde olumlu veya olumsuz bir cevap vereceğiz. Milli Emlak Müdürlüğü, Valilik ve Kaymakamlıkla takas görüşmelerimiz devam ediyor. Turkuaz çarşısıyla ilgili proje çalışmasını başlattık. Burayı semt pazarı yapmayı düşünüyoruz. Buradaki esnafı mağdur etmemek için Yeni Mahalle Pazar yerinin önündeki dükkanları teklif ettik. Taşımalı eğitimden dolayı şu an kapalı olan 84 köy okulumuz var ve hepsi atıl vaziyette. Dedik ki Tarsus Belediyesi olarak bize tahsisini verin bizde bu okulların bakım ve onarımlarını yapalım, bahçesine oyun parkı, fitness ve kamelya yapalım. Gerekirse taziyenizi, gerekirse düğün, nişan törenlerinizi burada yapın dedik. Bu proje sosyal bir proje ve ben bu projenin Mersin’de ve tüm Türkiye’de uygulanmasını istiyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.