SADIK DOSTLARA KIŞ DESTEĞİ

Karda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Etimesgut Belediyesi yetişiyor.

SADIK DOSTLARA KIŞ DESTEĞİ

Etimesgut Belediyesi, kar nedeniyle beslenme ihtiyacını karşılayamayan sokak hayvanlarına yönelik beslenme noktaları oluşturdu. Şehir merkezi dışında oluşturulan bu noktalara Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kuru mama bırakılıyor. Belirli periyotlarla düzenli olarak bırakılan kuru mamalar sokak hayvanlarının enerji ve protein ihtiyacını karşılıyor. Kış boyunca devam edecek uygulamayla hem sokak hayvanlarının aç kalması önleniyor, hem de hayvanların aç kalarak saldırganlaşma ihtimali ortadan kaldırılıyor.

BARINAKTA BAKIM
Hasta, yaşlı ve hamile sokak hayvanları ekipler tarafından alınarak bahçe Kapı Mahallesi’ndeki belediyenin hayvan barınağına getiriliyor. Hayvanların barınakta bakım ve tedavileri yapılıyor, aşılamaları gerçekleştiriyor.

YEMEK SONRASI OYUN
Etimesgut Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü araçlarına gören sokak hayvanları aracın etrafını sarıyor. Ekipler verdiği mamaları yiyen sokak köpeklerinin keyfi yerine geliyor. Özellikle yavru köpeklerin birbirleriyle oyunları renkli görüntüler oluşturuyor.

KIŞ BOYUNCA SÜRECEK
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, mevsim şartları nedeniyle sokak hayvanlarının beslenmede sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Yıl boyunca ilçemizdeki sokak hayvanlarına yönelik veteriner hekimlerimizce bakım ve aşılama hizmeti veriyoruz. Barınağımızda yüzlerce hayvanın bakımını gerçekleştiriyoruz. Kış aylarıyla birlikte sokak hayvanlarının aç kalmaması için düzenli olarak belirli noktalara ekiplerimiz mama dağıtımı yapıyor. Bu uygulamamız kış boyunca devam edecek” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.