Bahçeli: Yedi göbeğinden hesap sormazsam namerdim

aksaray-m1Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yapılan yolsuzluk ve rüşvetin hesabını mutlaka soracaklarını söyledi. Bahçeli, “Herhalde sürekli iktidar olacak halin yok. Bunları bu gün sen yapmazsan, Allah nasip eder bir gün Milliyetçi Hareket iktidar olduğunda yedi göbeğinden hesap sormazsam namerdim. Kime ne ahlaksızca iftiralar yapmışsan, kime ne demişsen hepsinin bütün gerçeğini size ve topluma anlatabilecek temizlenmiş bir Türkiye.” dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Aksaray’da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan Bahçeli, “17 Aralık 2013, Türkiye’yi felakete sürükleyen, toplumsal hareketleri azdıran, iç kargaşaya götüren, gerilimle kamplaşmaları arttıran, kardeş kavgası ile çatışmayı Türkiye’ye getiren ve bin yıllık kardeşliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü bölünme eşiğine sürükleyen bir tarih olarak yerini alacaktır. 17 Aralık bir kara gündür, 17 Aralık Adalet ve Kalkınma Partisi için bir kara yüzdür. AKP, 17 Aralık’ı ortadan kaldırmadan, 17 Aralık’ın yoksulluk ve rüşvetinin hesabını sormadan veya vermeden Türkiye’yi yönetme şansı kalmamıştır. Recep Tayyip Erdoğan nereye giderse gitsin, artık ona söylenen sözler, vatandaşlar arasında kökleşmiş ve derinleşmiştir. Recep Tayyip Erdoğan artık ülkede sorumluluk taşıyacak bir durumda değildir. Recep Tayyip Erdoğan tükenmiştir. Recep Tayyip Erdoğan gelecekte iktidar imkanlarını da kaybedecektir.” şeklinde konuştu.

aksaray-k1“HALK YOLSUZLUK YAPANLARIN HESAP VERDİĞİ GÜNÜ GÖRÜNCEYE KADAR İNANMAYACAKTIR”

Başbakan Erdoğan ve partisine 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları üzerinden yüklenen Bahçeli, “Artık zihninize yerleşmiş olan nedir? Ayakkabı kutusu ve içinde 4.5 milyon Amerikan yeşil doları var. Artık ülkede 97 günden bu yana ayakkabı kutusuyla dolar arasında bir ilişki kurulur, arkasından da ayakkabı unutulursa bu kara lekeyi kim silecektir? Özellikle genç nesillerimizde bu akılda kalan bir durum olmuştur. Nerede Recep Tayyip Erdoğan, nerede Adalet ve Kalkınma Partisi adı geçse yeni yetişen nesil, ‘Ha bu ayakkabı kutusu partisi’ galiba diyecektir. Bundan kurtuluş yok. Bundan tek bir kurtuluş var; 97 günden bu yana, ‘montajdı, komploydu, haşhaşiydi, alçaktı, haindi’ diyerek, adalette sorgulamayı terk edip, orayı reddedip, arkasında suçluyu birilerinin üzerine yıkarak, Türkiye’yi yolsuzluk ve rüşvetten üzerlerine gelmiş lekeyi temizleyeceklerini zannediyorlarsa bu mümkün değil. Artık halka mal olmuştur. Halk gözüyle görecektir; bu yolsuzluk ve rüşvet üzerine gerçek adalet tecelli eder, uygulanırken yolsuzluk ve rüşveti kim yapmışsa onun hesap verdiği günü görünceye kadar buna inanmayacaktır. ” diye konuştu.

“ADALETE GİT AKLAN, PAKLAN GEL”

17 Aralık operasyonlarına çocuklarının ismi karışan bakanlarla ilgili fezlekelere de değinen Bahçeli, “Suçlarına baktığınız vakit, kamu ihalesine fesat karıştırma, imar yolsuzluğu, arkasından kara para aklama, arkasından direkt rüşvet alma. Öyle bakanlar var ki 23 defa rüşvet almış, 60 milyon doları bulmuş, öbürü bilmem ne almış. Bunların hepsi fezleke olarak Meclis’e gelmiş, o fezlekeyi hemen göndermişler, ikinci bir fezlekeyi getiriyorlar. O da Meclis’te görüşülürken ‘Aman bunları milletvekilleri öğrenmesin, gizli kalsın, soruşturmayı yapalım ondan sonra ‘ diyorlar. Niye gizli bırakıyorsun? Burada 4 tane bakanın çocukları ve bakan var. Bunların hesabını hükümet olarak sen vermeyeceksin de Recep Tayyip Erdoğan, bunu uzatarak üstünü örterek neden korkuyorsun? İşte o da anlaşıldı. Nedir anlaşılan? 17 Aralık bu olaylar ortaya çıktığında Sayın Başbakan’ın bilgisi oluyor ve 8.30’dan itibaren tapelere düşmüş, artık kamuoyuna mal olmuş bilgilerle bazı bilgilerle karşı karşıya kalıyoruz. Nedir bu bilgiler? ‘Oğlum Bilal evde ne varsa sıfırla, sağa sola gönder, geri kalanını işte bir şeyler yap.’ ‘Onları başlattık baba ama 30 milyon dolar henüz burada duruyor. Ne yapayım bir kaç tane villa mı alayım acaba’ diyor. İşte Recep Tayyip Erdoğan’ı korkutan bu gerçek. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Aksaray’dan size sesleniyorum bundan korkma, adaletten korkma. Bunlara ‘komplo, montaj’ deme. Adale git ne ise aklan, paklan gel. Yoksa sen iktidar döneminde iktidar gücünü kullanarak; savcılara kıyabilirsin, 8 bin polis memurunu darmadağın edebilirsin, 28 tane valiyi yerinden edip kimini merkeze kimini başka ile verebilirsin, bürokratlar üzerinde kıyıma gidip herkesi fişleyip yer değiştirmeyi düşünebilirsin. Türkiye’de ‘iki devlet vardır’ diye ne olduğu anlaşılmayan ama kimi suçladığı çok net olarak bilinen bir davranışı hala devam ettirirsen de bunların altından kalkamazsın.” şeklinde konuştu.

Başbakan’ın ‘Türkiye’de faiz lobileriyle uğraşıyoruz.’ dediğini hatırlatan Bahçeli, şunları ekledi: “Ama gördük ki Türkiye’de bir yalan lobisi var; karşılığı AKP. Türkiye’de bir çalan lobisi var; karşılığı AKP. Türkiye’de bir talan lobisi var. O da karşılığı AKP’dir. AKP çalmanın, yalanın, talanın hesabını demokrasi içerisinde mutlaka verecektir. Öyleyse 30 Mart’a gidip hep beraber Recep Tayyip Erdoğan’ı uyaracak, 11 yıllık iktidarın en azından son 97 gününde bütün yönleriyle anlaşıldın. Sana verilen destek çekiliyor ve yakında da inşallah bir genel seçimde gideceksin işaretini veren bir davranışı millet iradesi olarak ortaya koymanızı istiyoruz. Bunu yaparken önce ülkem ve milletim sonra partim diye olaylara yaklaşın. Yeni bir dönem, beyaz bir sayfa MHP ile açılacak diyorum.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.