Büyükşehir güneş enerji santrali kuruyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı’nda 33 bin metrekare alana güneş enerji santrali kuruyor. Başkan Türel, güneşten elde edilecek enerjinin, tarım alanlarının sulamasında kullanılacağını söyledi.

‘Bütünşehir Yasası’ kapsamında sorumluluk alanının tüm il sınırlarına genişlemesiyle tarım ve hayvancılığı desteklemek, Büyükşehir Belediyesi’nin yasal sorumluluğu haline geldi. Bu amaçla önce idari yapılanmasında değişikliğe giden ve kırsal hizmetler ve tarımsal hizmetler daire başkanlıklarını kuran Büyükşehir, tarımsal sulama elektrik enerjisi maliyetlerini düşürmek için ilk adımı attı.

Büyükşehir Belediyesi, Döşmealtı’nda Mellidağ bölgesi olarak adlandırılan Dağbeli Mahallesi’nin hemen batısında yer alan 33 bin metrekare alana 950 kilowatt kurulu güce sahip 2 adet güneş enerji santrali kurmayı planlıyor. Projeye ilişkin imar planları Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, güneşten elde edilecek enerjinin tarım alanlarının sulamasında kullanılacağını söyledi.

Mecliste ayrıca şirketlerin Korkuteli Küçükköy’de 66 bin 800 ve Korkuteli Beğiş Mahallesi’nde 7 bin 925 metrekare alana da güneş enerji santrali kurmasına yönelik imar düzenlemesi talepleri kabul edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.