Büyükçekmece kendi enerjisini üretecek

Büyükçekmece Belediyesi, “Güneş Enerjisi Parkı” ile hem kendi enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de ek gelir elde edecek.

üyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ilk oturumunda gündeme gelen, “Güneş Enerjisi Parkı” kurulması maddesi üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, yaklaşık 85 bin metre kare yeşil alan üzerine kurulacak olan enerji parkı için konunun uzmanı firma ve kişilerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Güneş enerjisi parkının kurulması durumunda elde edilecek enerji ile 2016 ağacın kesilmesinin önüne geçilmiş olacağına dikkat çeken Başkan Akgün, “6 yıl içinde de kendisini amorti edecek bir sistem kuracağız. Biz önce 1 MW’lık sonra 1 MW’lık daha olmak üzere toplamda 2 MW’lık bir sistem kurmayı planlıyoruz. O zaman belediyemizin bütün enerji ihtiyacı karşılandıktan sonra o enerjinin 1,5 katı kadarı da ek gelir olarak bize geri dönecek. Büyük bir yeşil çevre projesini devreye sokmuş olacağız. Belediyemizin bütün enerji ihtiyacını karşıladıktan sonra para da kazanmış olacağız” ifadesini kullandı.

AB FONLARI BU TÜR PROJELERE DESTEK VERİYOR
Kurulacak sistemin tamamen doğa ile barışık bir sistem olacağının altını da çizen Başkan Akgün şunları söyledi:
“Kurulacak panellerin altlarında göçmen kuşların barınabilecekleri yerler yapılacak. Bu proje hayata geçtiğinde Büyükçekmece Belediyesi buradan büyük kar elde edecektir. Teknik olarak her konuyu çözdük tek eksiğimiz finansör. Yap işlet devret modeliyle de verebiliriz. Böyle düşüncesi olan bir firma var ise buyursun gelsin. Biz bu aşamada projeyi kendi imkanlarımız ile hayata geçirmek amacıyla yola çıktık. İller Bankası veya yurtdışından 6-7 milyon TL’lik bir kaynak yaratma düşüncesindeyiz. Birisi çıkıp ben işi yap illet devret modeliyle yaparım derse. Biz de “yap işlet ve belirlenen tarihte bize devret” deriz. Proje, sürekli ve ömürsüz olan bir yatırımdır.”

HUKUK KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Başkan Akgün’ün açıklamasının ardından, “Karaağaç Mahallesi, Org. İzettin Aksalur Caddesi ile 166, 231 ve 139 adalar arasında kalan alana “Güneş Enerjisi Parkı” kurulmak üzere uzun süreli kiraya verilmesi hususunun, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun (18/e) hükümleri uyarısınca müzakeresi ve karara bağlanması maddesi oy çokluğuyla Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.