U18 TÜRKİYE VOLEYBOL MİLLİ TAKIMIMIZ 2015 CEV AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile gerçekleşen 2015 Avrupa Voleybol Konfederasyonu(CEV) Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2. tur elemeleri 11 Ocak Pazar günü sona erdi.

Son gün yapılan maçlarda ilk karşılaşma Türkiye ile Romanya arasında oldu. Milli Takımımız A Grubu’nda oynadığı üçüncü ve son karşılaşmada 3-0 Romanya takımını mağlup etti. Karşılaşmaya seyircisinin de desteğiyle çok iyi bir başlangıç yapan Millilerimiz, ilk seti 25-14, ikinci setti 25-12 aldı. Üstünlüğü elden bırakmayan Türkiye üçüncü sette 25-14 lük bir skorla maçı kazandı ve grup lideri olarak 28 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenlenecek 2015 CEV Bayanlar U18 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı.

Maçı heyecanla izleyen spor severlerin arasında yer alan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil maç sonunda ay-yıldızlıları tebrik ettiler. Bulgaristan da düzenlenecek olan finallere katılmayı hak kazanan U18 Milli takımına başarılar dilediler.

Elemelerin son maçı Macaristan ve Gürcistan arasında gerçekleşti. Maçı 3-0(25-12, 25-16, 25-22) Macaristan kazandı.
Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur “Üç gün boyunca Atatürk Spor Salonu’nda güzel mücadeleler gerçekleşti. Maçları izleyerek milli takımlara destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. U18 Milli takımımız tüm maçları alarak Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı, milli takımımıza başarılar dilerim” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.