ALANYA’YI HİÇ ENGELLE KARŞILAŞMADAN GEZEN ENGELLİ BİREYLER, İLÇEDEN MEMNUN AYRILDILAR

Polatlı Belediyesi’nden bir heyet ile Alanya’ya gelen 198 engelli birey ve refakatçıları, Alanya’da tarihi ve turistlik mekanları hiçbir engelle karşılaşmadan gezme imkanı buldu. Heyet Alanya’da engelliler adına yapılan çalışmalar ile ilgili, “Örnek engelsiz kent” yorumu yaptılar.

Ankara Polatlı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Cemal Eraslan, birim amirleri, engelli bireyler ve refakatçıları Alanya’ya geldi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret eden Polatlı Belediye Başkan Başkan Yardımcısı Hasan Cemal Eraslan, Yücel ile engelsiz kent çalışmaları ile ilgili fikir alış-verişinde bulundu. “Engelsiz Kent Alanya” sloganı ile ülke çapında birçok başarılı çalışmalara imza atan Alanya Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Eraslan, Başkan Yücel’e İlçede yaşayan engelli çocuk ve yetişkinlerin her alanda hayatın içinde yer alabilmelerini sağladığı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Başkan Yücel ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getirerek, Alanya’nın engelsiz kent çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini ve ülkemizde ‘’Engelsiz Kent-Engelsiz Belediye’’ bayrağını taşımaya devam edeceklerini vurguladı.

ENGELSİZ GEZİ

Engelsiz Park ve Yaşam Merkezini ziyaret eden 198 engelli birey ile refakatçıları Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ile görüşerek hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerle ilgili bilgi aldılar. Heyet daha sonra, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Çocuk Gelişim Uzmanı Aksen Uçaner ve Uzman Fizyoterapist Erdem Demir eşliğinde Damlataş Mağarası, Kale Kapısı, Kızıl Kule Meydanı, İskele gibi ilçenin tarihi ve turistlik yerlerini gezdiler.

Engelli bireylerin tarihi ve turistlik yerleri ziyaretleri sırasında hiçbir engelle karşılaşmamaları Alanya’nın “Engelsiz Kent-Engelsiz Belediye” gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.