TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALAN SAYISI ARTIYOR

Hayata geçirdiği planlı ve programlı çalışmalarla göreve geldiği 11 yılda 56 olan park sayısını 168’e çıkartan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe’ye yeni bir park daha kazandırıyor.

Korukent Mahallesi’nde, Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde 10 bin m2’lik alanda başlatılan park çalışması, Toroslar Belediyesi’nin Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiği 232 dönüm alanda inşa edilen 1253 yataklı Mersin Entegre Sağlık Tesisi’nin yol güzergahında yer alıyor.

Park yapım çalışmasını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’da yeşil alana verdikleri önemin herkes tarafından bilindiğini vurgulayarak, çevre güzelliğinin kentin vizyonuna ve modern hayata katkı sağlayacak bir yatırım olduğunu söyledi.

Parkı, özellikle hastane güzergahı üzerinde inşa ettiklerini ve hastanenin aktif hale geldikten sonra bu alanın insanların rahatlıkla dinlenebilecekleri bir mekan olarak kullanılacağını belirten Başkan Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak yeşil alana verdiğimiz önemi herkes biliyor ve görüyor. Göreve geldiğimizde yaptığımız çalışmalarla 106 bin metrekare olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını 1 milyon m2’ye ulaştırdık. Bu anlamda Korukent Mahallesi’nde inşa edilen 1253 yataklı Mersin Entegre Sağlık Tesisi’nin arka kısmı olan Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerindeki yol güzergahında yeni bir park çalışmasına başladık. Buranın zemini kayalık ve şevli bir yüzeyden oluşuyordu. Taş örümü ve taş kırımı yaparak zemin düzeltmesini gerçekleştiriyoruz.10 bin m2’lik alanda başlattığımız bu parkımızın karşısında daha önce halkımızın hizmetine sunduğumuz 45 bin m2 alana sahip Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisi de yer almaktadır. Korukent, Çağdaşkent, Halkkent Mahallelerimiz ile Güneykent Mahallemizin alt kısımlarında imar ve yeşil alan anlamında belediyemize ait yerler bulunmaktadır. Buraları, bizim ellerimizle şekillendirdiğimiz, şehirleşmenin istenilen ve özlenilen şekliyle taçlandırıldığı önemli mekanlara dönüştürüyoruz. Belediyemizin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği yeni parkımızın da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Tuna, daha sağlıklı ve temiz bir Toroslar için kişi başına düşen yeşil alan miktarını daha da arttırmak amacıyla yeni parklar yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.