ADSIZ DÜNYA ÇOCUKLARINA

Çocukların gördüğü dünyayı ve savaşı anlatan fotoğrafları ile Barkan Tigin’in “Adsız Dünya Çocuklarına” isimli sergisi Tepebaşı’nda

Türkiye’de ve dünya da son yıllarda artan savaş ve kaos ortamının en çok etkilediği çocukları kendi objektifinden yakalayan Barkan Tigin’in kendi çektiği fotoğraflarda görünenin çocuklar değil, çocukların gördüğü fotoğrafı anlatmaya çalışıldığı sergi 1 Şubat Pazar 17.00’da Tepebaşı Belediyesi Atilla Özer Karikatürlü Ev’de açılıyor.

“Silah” Savaşın yaşandığı ülkelerin yanı sıra savaşın yaşanmadığı ülkelerde de kendine kolayca yer edinmiştir. Tüm dünyanın “Geleceğimiz Çocuklardır” söyleminin ajitatif slogandan ibaret olduğunu göstermeye çalışan Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Barkan Tigin, dünyanın dört bir yanında yaşanılan savaşlarda kullanılan çocuk savaşçıları ve bu çılgınca silahlanmanın yarattığı ekonomik, sosyal ve kültürel çöküntüyü fotoğraf karelerinde gösteriyor.”, şeklinde ifade etmektedir.

Barkan Tigin’in “ADSIZ DÜNYA ÇOCUKLARINA” adlı sergisinin amacı tüm dünyada yaşanan savaşların insanlığın olumsuz yönde gelişmesini ve çocukların geleceğimizdeki kaderlerinin yine biz insanlar ve sistemler tarafından nasıl yok edildiğini gözler önüne sermektir.

1 – 28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan sergide ayrıca her cumartesi 17.00 – 19.00 saatleri arasında “Savaş Muhabirliği ve Savaş Sempozyumu” yapılacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.