ALANYA BELEDİYE TİYATROSU ÇOCUKLAR İÇİN DEDE KORKUT HİKÂYELERİNİ SAHNELEYECEK

Alanya Belediye Tiyatrosu 2015 yılı tiyatro sezonunda Alanyalı çocuklar için Türk tarihinin en önemli figürlerinden “Dede Korkut” hikâyelerini sahneye getiriyor.

Oyunlar, Çocuk Tiyatrosu Araştırmaları Laboratuarı Koordinatörü ve Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk Tiyatrosu Birimi, Genel Sanat Yönetmeni Pedagog Rejisör Dr. Rasim Aşın tarafından sahneye konulacak.

Çocuk Tiyatrosu alanındaki uzmanlığını Azerbaycan’da lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde tamamlayan Dr. Rasim Aşın iki yıl önce geldiği Türkiye’de, “doğru çocuk tiyatrosu” konusuna gösterdiği özeni vurguladıktan sonra çocuklar için yapılan oyunların disiplinler arası yöntemle pedagog , psikolog ve oyuncularla birlikte yapılan işbirliği ile ayrı bir uzmanlık konusu olduğunu ve gelecekte çocukların düzenli tiyatro izleyicisi olabilmesi için, tiyatro sanatı ile doğru bir şekilde buluşması gerektiğinin altını çizdi.

Nisan ayı içinde Alanyalı çocuklarla buluşması planlanan oyunda, Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncularından, Yasin Kınay, Aysel Özdemir, Birke Muratal, Emir Burak Kaya, Yavuz Sinop, Fırat Onur Deniz oyuncu olarak yer alıyor.

Oyunda çalışma sürecine katkı sağlamak amacı ile Alanya Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Yasin Kınay ve Alanya Belediyesi Engelli Merkezi’nde görev yapan uzman psikolog Esra Yemez ve Pedagog Necmiye Güneylioğlu Günata da dün yapılan çalışmalarda hazır bulundu.
Çalışmayı yürüten Dr. Rasim Aşın aynı zamanda TRT AVAZ ‘da “Çocuk Kalbi” adlı programı hazırlayıp sunuyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.