ZABITADAN UNLU MAMULLERE DENETİM

Tarsus Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince Tarsus genelinde halkımızın tüketime sunulan tüm gıdaların güvenli şekilde satılıp saklanmasını sağlamak, halkın sağlığını korumak, gözetmek ve sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amacıyla yapılan denetimler devam ediyor.

Somun ekmek, pide, açık ekmek ve unlu mamul satışı yapan 68 işletmede yapılan denetimlerde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile ilgili yönetmelik ve diğer mevzuatlar doğrultusunda taşıması gereken tüm şartlar yerinde incelenmiştir.

İşletmelerde satışa sunulan, depolanan, sergilenen ve tüketime sunulan ekmek çeşitlerinin uygun şartlarda muhafaza edilmesi, yapısında kullanılan hammaddelerin saklama koşulları, ithalat veya üretim izni tarih ve sayısını gösteren, etiket bilgilerinin Türk gıda mevzuatına uygun olup olmadığı kontrol edilmiştir.

İşletmelerde çalışan personellerin İlgili mevzuat gereği hijyen eğitim belgelerinin kontrolü yapılarak, üretiminden satışına kadar ekmek çeşitlerinin ve depolanan ürünlerin ilgili saklama koşulları kontrol edilip, işletme personeli bilgilendirilmiştir.

Denetimi yapılan işyerleri içinde, üretime uygun olmayan şartlarda ürün imal eden işletmeler hakkında tebligat düzenlenerek yasal işlem uygulanmıştır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.