DERNEK BAŞKANI ASDEMİR, YÜCEL’DEN CAMİİ İÇİN TERCÜMAN TALEP ETTİ

Alanya İşitme Engelliler Derneği Başkanı Hayri Asdemir ile dernek üyeleri Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti. Başkan Asdemir, Yücel’den camide imamın dediklerini anlayabilmek için İşaret dili Tercümanı talep etti.

Alanya İşitme Engelliler Derneği Başkanı Hayri Asdemir ile dernek üyelerinden oluşan bir gurup Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ederek, sorunlarını paylaştı.

Dernek Başkanı Asdemir, derneğin 70 üyesinin bulunduğunu ancak bu üyelerden 30 tanesinin ekonomik nedenlerden dolayı dernek binasına bile gelemediklerini söyledi. İşitme engelli vatandaşların iş bulmakta güçlük çektiğini belirten Asdemir, İşaret Dil Tercümanı Figen Şen aracılığıyla şunları söyledi: “İşitme engelli vatandaşlarımız iş bulmakta güçlük çekiyor. Son üç yıldır ekonomik nedenlerden dolayı derneğimizin işlerliği bitme noktasına geldi. Dernek binamızın kirasını bile ödeyemez duruma geldik. Ekonomik nedenlerden dolayı faaliyetlerimiz de durdu. Geçtiğimiz yıllarda açtığımız biçki dikiş kursunda 8 üyemizi diploma sahibi yaptık. En azından onları iş sahibi yapabildik.”dedi.

“İMAMIN DEDİKLERİNİ BİZ DE ANLAMAK İSTİYORUZ”

Alanya İşaret Dili Tercümanı Hayri Asdemir, namaz için camiye gittiklerini ancak imamın söylediklerini anlamadıklarını söyleyerek, “Biz okuma yazma biliyoruz ancak camiye giden ve okuma -yazma bilmeyen üyelerimiz var. İmamın söylediklerini anlamak ve uygulamak istiyorlar. Sizden ricamız bizim dilimiz kulağımız olacak Engelsiz Park Merkezi’ne bir işaret dili tercümanı atamanız.” dedi.

YÜCEL, YARDIM SÖZÜ VERDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Dernek Başkanı Hayri Asdemir’den derneğin ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı. Alanya Belediyesi bünyesinde yeni oluşturulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan her kesime gerek eğitim gerekse sağlık konularında gerekli yardımda bulunacağını belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.