ETİMESGUT PARKLARINA ACİL BAKIM ONARIM EKİBİ

Etimesgut Belediyesi, 220 kişilik park ve yeşil alan genel bakım ekibine ilaveten, 10 kişilik acil bakım ve onarım ekibi kurdu. Ekipler, bütün parkları teker teker inceleyerek görülen eksiklikleri ve aksaklıkları anında gideriyor.

İlçe genelindeki 230 parkın tamamı, kış mevsimi bitmeden bakımdan geçirilmiş olacak..

Etimesgut Belediyesi, kurduğu park tamir, tadilat ve bakım timiyle ilçedeki bütün parkların bakımlarını gerçekleştiriyor. 230 adet park ve 1 milyon 700 bin metrekare yeşil alana sahip Etimesgut Belediyesi, bu parkların bakımlarını yıl boyunca aksatmadan yapıyor. 220 personel, yeni park yapımının yanı sıra parkların korunması, eksiklerinin giderilmesi ile bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştiriyor. 10 kişilik acil operasyon ekibi, parklarda özellikle çocukların can güvenliğini tehlikeye sokacak oyun ve spor gruplarının bakımları için görevlendirildi. Vatandaşlardan gelen uyarı ve şikayetleri de anında değerlendirilen acil müdahale ekipleri, sorunu kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son 1 ay içinde 40 parkın tamir ve bakımını gerçekleştirirken 10 parkı da ağaçlandırdı.

ATÖLYELER ÇALIŞIYOR
Parkların eksik malzemeleri, tamir ve tadilatları Park Bahçeler Müdürlüğü Garajı’nda kurulan atölyelerde yapılıyor. Teknik ekip, parklarda zarar gören donatıları yenileriyle değiştirmek yerine, işlemden geçirerek onarıyor. Onarılan donatılar yeniden parklara monte ediliyor. Bozulan ve kırılan malzemeler, marangozhane, elektrikhane, kaynakhane, boyahane ve diğer teknik atölyelerinde usta ellerde yeniden hayat buluyor. Etimesgut Belediyesi böylece büyük bir mali yükten kurtuluyor. Bakım ve tamir yoluyla sağlanan tasarrufla ilave hizmetler gerçekleştiriliyor.

PARKI KORUMAK SOSYAL SORUMLULUKTUR
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, park yapımı kadar parkların bakım, onarım ve korunmasının da çok önemli olduğunu söyledi. Demirel, “Her yıl onlarca park ve yeşil alan yapıyoruz, onbinlerce ağaç, bitki, fidan, çiçek dikimi yapıyoruz. Mevcut parklarımızın da bakımlarını aksatmadan gerçekleştiriyoruz. Parkların korunması noktasında hemşehrilerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bakıyorsunuz bazen park içinde herkesin kullandığı oturma grubu yakılıyor, çocuk oyun gurupları duyarsız bazı kişilerce kırılıyor. Maalesef aydınlatma sistemlerine bilinçli olarak zarar verildiği oluyor. Unutulmamalı ki bu parklar hepimizin ortak kullanım alanlarıdır. Parklarımıza sahip çıkalım; koruyalım. Zarar verenlere müsamaha göstermeyelim, uyaralım; gerektiğinde ayıplayarak olumsuz davranışların önüne geçelim. Böyle davranmak her bireyin ihmal etmeden sergilemesi gereken önemli bir sosyal sorumluluktur” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.