TOROSLAR, HÜCRESEL DOLGU SİSTEMİ İLE DİK VE EĞİMLİ YÜZEYLERDE TOPRAK KAYMASINI ÖNLEYECEK

Teknolojik gelişmişlikleri yakından takip ederek, ilçede uygulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; erozyon kontrolünde ve eğimli alanların yeşillendirmesinde kullanılmak üzere “Hücresel Dolgu Sistemi’ni” hayata geçirdi.

Çukurova Mahallesi’nde, 18 bin m2 alanda inşa ettikleri olimpik açık yüzme havuzunun çevresinde gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları kapsamında ilk defa uygulanan sistem, zemini güçlendirerek toprak kaymasını önleyecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna, özellikle topografya olarak şevli ve dik olan yüzeylerde çim ekimi ile ağaç ve çiçek dikimini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmek için hücresel dolgu sistemini uygulamaya başladıklarını söyledi.
Başkan Tuna; “Çukurova Mahallesi’nde inşa ettiğimiz olimpik açık yüzme havuzunun üst kısmında bulunan 45 derece açıdaki şevli yüzeyde bu sistemi ilk defa uyguluyoruz. Demir kazıklarla bu yüzeyi sabitliyoruz. Daha sonra yeşillendirme çalışmalarına geçeceğiz. Ne kadar güç binerse binsin toprak kayması artık bu yüzeyde olmayacak. Toroslar Belediyesi olarak teknolojik gelişmişlikleri yakından takip ederek kentimize uygulama yönünde bir vizyona sahibiz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.