TARSUS’A MODERN CANLI HAYVAN TİCARET MERKEZİ

Tarsus Belediyesi tarafından Yunus Emre ve Yeşil Mahallesini kapsayana alanda yapılan Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi törenle açıldı.

Açılış törenine Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, AKP İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Müftü Hayri Erenay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin 21 bin m2 kare üzerinde kurulu olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, kent merkezinde bulunan hayvan pazarlarının bu tesise taşındığını söyledi.

Başkan Can, “Canlı havyan pazarının yapımına Şu an Mersin Büyükşehir Belediye başkanımız olan Sayın Burhanettin Kocamaz döneminde başlanılmış olup, tamamlamak ve hizmete açmakta bize nasip oldu. Bu nedenle bu tesisin yapımındaki fikir ve katkılarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Canlı Hayvan pazarı 21.000 m2 üzerine kurulu bir tesis olup, içerisinde her biri 1.100 m2’den oluşan 20 Adet küçükbaş, yine her biri 4.000 m2’den oluşan 12 Adet büyükbaş hayvan satış yeri bulunmaktadır. Toplam işyeri sayısı 32 olup, bunun yanı sıra bir adet idari bina, kafeterya esnafların yem ve diğer ihtiyaçlarının giderileceği depolar bulunmaktadır” dedi.

Tesisin örnek olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Canlı hayvan ticareti ile uğraşan esnaflarımıza ve bu hizmetten faydalanan insanlarımıza modern sağlıklı bir ortamda işlerini yapabilme imkanı sağlanmış olup, esnaflarımızın buraya taşınması sureti ile şehrimizin değişik yerlerinde bu amaçla kullanılan yerler temizlenmiş ve çevre kirliliğinin önüne geçilerek insanlarımızın daha rahat bir ortamda yaşamalarına imkan sağlanmıştır. Tesisin maliyeti 2.500 milyon TL.’sıdır. Hizmetlerimize devam ediyoruz. Ülker Aydın Parkı ve Yaşlılar Erinç Evi, Haydar Aliyev Parkı ve Haydar Aliyev Anıtı ile Taşkuyu Mağarası’nın açılışını yaparak, halkımızın hizmetine sunduk. Bu tesislerin yanı sıra, yapımı tamamlanan önümüzdeki hafta açılışı yapılacak Bağlar Spor Okulu, yine önümüzdeki günlerde açılışa hazır hale gelen eski belediye binasını kent oteline dönüştürdük ve butik oteli olarak restorasyonu tamamlanan Burhanoğulları Konağını kentimizin hizmetine sunacağız. Turkuaz Semt Pazarı açılışı bekleyen hizmetlerimizdendir.

Ayrıca Engelliler Parkı, Ergenekon Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Tarihi Ticaret Merkeziyle ilgili çalışmalarımız son aşamadır.

Biz, elimizdeki her türlü imkanı Tarsus’ta yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat, daha temiz ve güvenli bir şehirde yaşayabilmesi adına seferber ediyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarına göre hizmetlerimiz artarak devam edecek ve bizlere güvenen insanlarımızın bu güvenlerini boşa çıkarmamak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşku duymamasını istiyorum.

Yeni hizmet açılışlarında tekrar bir arada olmak dileği ile açılışımıza katılan herkese şükranlarımı sunuyor, açılışını yaptığımız Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin insanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, geçmişten bu yana verilen mücadele sonunda Tarsus’un modern bir kent haline geldiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, “1994’ten bu yana verilen mücadelelerle Tarsus geçmiş tabirle Türkiye’nin en büyük köyü olmaktan kurtuldu, alt yapısıyla Türkiye’de bir numara, şehircilik anlayışıyla adından söz ettiren, fark edilen bir kent haline geldi. Tabii ki bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde Tarsuslu hemşerilerimizin çok büyük payı var. Hemşerilerimiz bizlere bu kadar uzun süre destek vermemiş olsaydı, bu hizmetlerin hayata geçirilmesi de belki kolay olmayacaktı. Ama Allah’a binlerce şükürler ediyoruz ki 1994 öncesi Tarsus’la bugünkü Tarsus’u kıyaslamak mümkün değildir. Bizler için sevindirici olay hizmetin devamı için Tarsusluların bizden sonrada Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can’ı tercih etmeleri ve bu hizmetlerin devamını sağlamalarıdır” şeklinde konuştu

Büyükşehir yasasıyla belediyecilik anlayışının değiştiğini söyleyen Başkan Kocamaz, “Bu arada yasa değişti belediyecilik anlayışı değişti, kurallar değişti. Büyükşehir belediye sınırları içerisine giren Tarsus’ta artık hizmetlerin büyük bir kısmının büyükşehirden gelmesi söz konusu. Biz Mersin genelinde hiçbir ayrım yapmadan bütün ilçelerimize eşit hizmet vermenin gayreti içerisinde olacağız. Ama Tarsus’umuzun bir avantajı var, Tarsus şehircilik anlayışıyla ortaya çıkan hizmetlerle Mersin’de 12 ilçenin de önüne geçmiş durumda. Bu hizmetler daha önceden tamamlandığı için yeni hizmetlerle daha da taçlanacak daha da ileri noktaya taşınacak. Bu hayvan Pazarı 1994’den bu yana hayal ettiğimiz hayata geçirmeyi düşündüğümüz geçici olarak da Berdan Nehri’nin kıyısında 82 Evler mahallemizin sınırları içerisinde barındırılan bir bölge iken bugün burada çok daha sağlıklı çok daha iyi hizmet vermek için konuşlanmış durumda. Herhalde bu hayvan pazarının buraya taşınmasına en çok 82 Evler mahallesi sakinleri sevinmiştir. Çünkü devamlı şikayetler geliyordu, tüp depolarının orada olması, hayvan pazarının orada olması çeşitli şekillerde eleştirilere, serzenişlere neden oluyordu. Ama bugün 82 Evler Mahallesi beklide Tarsus’un en cazip bölgelerinden birisi haline gelecek. İnşallah yıllardır özlemini çektiğimiz Berdan Nehri’nin her iki tarafında yapılacak düzenlemelerle Tarsus bölgenin parlayan yıldızı olacak” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak, Kocamaz’a ve Can’a tesisin yapılmasından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin açılış Müftü Hayri Erenay’ın yaptığı dua ve kesilen kurbanlarla yapıldı.

Protokol üyeleri, Tarsus Belediyesi Canlı Hayvan Ticaret Merkezi’nin gezip, tesis hakkında bilgi aldılar. Esnaflar ise başkan Kocamaz’a ve Başkan Can’a teşekkür ettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.