BÖLGEDE TEK OLAN “SOSYAL MARKET” PROJESİ TARSUS’TA HAYATA GİRDİ

Tarsus Belediyesi ile Türkiye Kızılay Derneği Tarsus Şubesi’nin ortaklaşa yürüttükleri ve bölgede tek olan “Sosyal Market” projesi hayata girdi. Projeyi basın mensuplarına ve belediye meclis üyelerine tanıtan Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının ihtiyaç sahibi insanlarla birlikte kentte yaşayan herkese mutlu bir hayat sunmak olduğunu söyledi.

Belediye tesisleri içinde yer alan Sosyal Market’te giyim malzemesi başta olmak üzere kırtasiye, temizlik maddesi ve çeşitli ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu söyleyen Başkan Can, “Sosyal Market” projesi sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerin, ihtiyaçlarına istedikleri anda ulaşabileceklerini, yardıma muhtaç insanlarımızın buradan ihtiyacı olan giyim malzemesini alabileceklerini belirtti.

Başkan Can, “Kızılay’ımızla birlikte kentimizde güzel bir hizmete imza atıyoruz. Belediye meclisimizde grubu olan üç partinin grup sözcülerinin de bulunduğu komisyonda ihtiyaç sahibi insanlarımız itinayla belirlenecek.

Tespit edilen aileler evlerinden belediye araçları ile alınıp Sosyal Markete getirilerek markette bulunan giyim eşyalarının dağıtımı yapılacak. İhtiyaçlarını alan aileler tekrar araçla evlerine bırakılacaktır.

Gelen ihtiyaç sahiplerinin kendilerine ve aile bireylerine ihtiyaçları doğrultusunda birer parça giyim malzemesi dağıtımı yapılacaktır.

Listede ismi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine zorunlu hallerde gerekçe gösterilmek ve dağıtım komisyonu üyelerine bilgi verilmek kaydı ile yardım yapılabilecek ve listede ismi bulunmayan ve resen Sosyal Markete müracaat eden ihtiyaç sahiplerinin iletişim bilgileri ve kimlik bilgileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında bulunan SOYBİS ekranından sorgulamaları yapılıp, komisyon üyeleri değerlendirdikten sonra telefonla gün verilip araçla evlerinden alınıp yardım yapılacaktır ve listeye eklenecektir.

Sosyal Markette yapılacak yardımlar sadece İlçemiz genelinde yaşayan vatandaşlarımızı kapsayacak, ülkemiz genelinde meydana gelebilecek deprem, sel, yangın vs. gibi doğal afetler nedeni ile mağdur olan vatandaşlarımıza acilen yardım yapılacaktır. Daha mutlu ve huzurlu bir Tarsus için canla başla çalışıyoruz. Hemşehrilerimize ve kentimize hayırlı ve uğurlu olsun. Sosyal marketin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal markette 23 bin parçadan oluşan, 150 bin TL değerinde malzeme bulunduğunu kaydeden Başkan Can, projeye büyük firmaların desteklerinin sürekli olacağını vurguladı.

Başkan Can, projede kendilerine destek veren Tarsus Kaymakamlığına ve Türkiye Kızılay Derneği Tarsus Şubesine teşekkür etti.

“Tarsus Belediyesi şuan gerçek Kızılaycılık yapmaktadır” diyen Türkiye Kızılay Derneği Tarsus Şube Başkanı Mustafa Talay, “Kızılay Tarsus şubesi olarak tıp merkezi kapandıktan sonra gerçekten hiç personelimiz kalmadı. Belediye şuan gerçek Kızılaycılık yapmaktadır. Çünkü Kızılay’ın ana faaliyeti zor günde ihtiyaç sahiplerine ve fakirlere yardım etmektir. Ben yıllardır şunun söylüyorum Tıp merkezi kapandıktan sonra Kızılay bir düşüş içerisine girdi ama kan ve diğer faaliyetlere devam edilmektedir. Şuan belediye başkanımızın sayesinde din, dil, ırk ayrımı yapılmadan esas dağıtım listelerinin sosyal hizmetlerden araştırılarak alınması ve içerdeki temin edilen malzemelerin dağıtılması bizim için çok önemliydi. Bu olayı genel merkezimize ve yönetime aktardım ve şuan Türk Kızılay’ı şubelerinin içinde Tarsus Şubesi olarak protokol imzalayarak anlaşmayı merkezden hiç itiraz görmeden onaylatarak genel merkezimizin desteğiyle yetkilendirildik” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.