KILIÇDAROĞLU, AYAĞININ TOZUYLA HÜSEYİN SÖZLÜ’YÜ ZİYARET ETTİ

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE ADANA İÇİN BİRLİKTELİK ÜST SEVİYEDE

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ’YÜ ZİYARET ETTİ. BAŞKAN SÖZLÜ’DEN BELEDİYE ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BİLGİ ALAN KILIÇDAROĞLU, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE, İKİ PARTİNİN İŞBİRLİĞİYLE ADANA’DAN ÇOK İYİ SONUÇ BEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI. BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ DE, HER İKİ PARTİNİN OY ORANI VE BİRLİKTELİĞİN OLUŞTURACAĞI SİNERJİYLE, BAŞARININ GELECEĞİNİ SÖYLEDİ. BAŞKAN SÖZLÜ, ADANA’DA İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA, TARİHİ BİR BİRLİK GÖSTERDİKLERİNİ İFADE ETTİ.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, belediye olarak yılbaşına kadar bir rehabilitasyon süreci geçireceklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Bir rehabilitasyon süreci geçiriyoruz ve ardından hizmete daha yoğun devam edeceğiz. Seçilmiş belediye başkanlarımızla beraber, Adana tarihinde olmadığı kadar birlik beraberlik içindeyiz. Demokratik kültüre uygun, halkın iradesine saygılı bir anlayışla hareket ediyoruz. Gayet verimli uyumlu bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bu dönemi Adana’da inşallah demokratik kültürün geliştiği, Cumhuriyetin, demokratik değerlerin iyice kökleştiği, haksızlığın yapanın yanına kar kalmadığı bir dönem olmasını arzu ediyoruz. Hakikaten Adana’da üç aydır huzur, kardeşlik iklimi var. Seçilen diğer belediye başkanlarımızla birlikte buna riayet ediyoruz” dedi.

İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından gerçekleştirilen mal bölüşümüyle ilgili de görüş alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu ve Sözlü, belediyelerin bu konuda hakkı olan iş makineleri ve araçlarla, diğer malların alınabilmesi için mahkemeye başvurmasıyla ilgili de bilgi paylaşımı yaptılar. Başkan Sözlü, “İktidar partisinin belediye başkanlıklarına bütün malı olduğu gibi devrettiler. Bizler da mahkemelerde hukuk devletine olan inancımızla hakkımızı arama mücadelesindeyiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Sözlü, Cumhurbaşkanlığı seçiminde işbirliğinin sonuç vereceğine inandıklarını vurgulayarak, Adana’da yüksek oranda oy alınması gerektiğine dair görüş de beyan ettiler.

Ziyarette Başkan Hüseyin Sözlü’nün, Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiği çeşitli hediyelerin içinde bozkurt heykeli de yer aldı.

Ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı ve Turgay Develi, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, CHP İl Başkanı Orhan Sümer de katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.