ENGELLİLER AŞÇI YARDIMCISI OLACAK

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan “Aşçı Çırağı” Projesi Protokol töreni Gökkuşağı Kafe’de gerçekleştirildi.

Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet ATAÇ, İşkur İl Şube Müdürü Önder Güngör, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Atilla Cavkaytar ve proje eğitimcileri, Eskişehir Aşçılar Federasyonu Başkanı Yılmaz Korkmaz ve Federasyon üyeleri, kursiyer ve aileleri katıldı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç yapılan projelerin biribirine bağlı sürdürülebilir projeler olmasına dikkat ettiklerini belirterek engelliler konusunda yapılan projelerin sürekli bir araştırma ve geliştirme sürecinden geçtiğini söyledi. Tepebaşı Belediyesi olarak engelliler için yapılan projelerde engellilerin menfaatlerinin korunmasına dikkat ettiklerinin altını çizdi.

Prof. Dr. Atilla Cavkaytar engelliler adına Gökkuşağı Kafe, Montaj Atölyesi gibi örnek projeler gerçekleştirildiğini belirterek, yeni işbirliği ile birlikte örnek bir projeye daha imza atıldığını söyledi.

İşkur İl Şube Müdürü Önder Güngör, kurum olarak engellilerin çalışma ortamlarındaki ve ailelerinin yaşam içindeki yükünü azaltmak için yapılan ortak çalışmaların içinde olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Aşçılar Federasyonu Başkanı Yılmaz Korkmaz da projenin içinde olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin amacı dezavantajlı grup olan Zihinsel engelli bireylere mesleki eğitim verilmesi ve sosyal yönden gelişmelerinin sağlanması olan proje yaklaşık 6 ay sürecek. Projeden hafif ve orta düzey zihinsel engeli bulunan 15 birey yararlanacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.