Adana ASKİ Spor’dan Özgecan mesajı

“Bizim de Can’ımızı yaktılar, Özgecan’ımıza kıydılar.”

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan için Adana ASKİ Spor Kulübü sporcuları açıklama yaptı. “Bizim de Can’ımızı yaktılar, Özgecan’ımıza kıydılar” mesajı veren sporcular, artan kadın cinayetlerinin bir an önce sonlandırılması temennisinde bulundu.

Türkiye Kadınlar Besketbol Ligi takımlarından Adana ASKİ Spor’un oyuncuları, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan için anlamlı mesajlar verdi.

Adana ASKİ Spor Yönetimi’nden yapılan açıklama şöyle: “Bu katliamı ve ülkenin dört bir tarafında gerçekleşen tüm kadın cinayetlerini kınıyoruz. Son 10 yılda yüzde 1400 artan kadın cinayetlerinin artık son bulmasını istiyoruz. İlgili makamlar acil harekete geçmeli. Bunun için kadın sporlarında faaliyet gösteren bir kurum olarak bizler üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Kadına şiddetti reddediyoruz. Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyoruz.”

Sporculardan Nilap Kartaltepe ve Ceyda Sinan da düşüncelerini paylaştı.

NİLAY KARTALTEPE: “KADINA ŞİDDETE HAYIR.”

Özgecan henüz 20 yaşında üniversite öğrencisi, gencecik, idealleri olan bir insandı.

Ülkemizde bu acı olay kadına yönelik şiddetin maalesef en son ve en acımasız örneği olmuştur. Toplumda ve yöneticiler nezdinde, kadın düşmanlığı temel alınarak atılan her adımın karşısında biz olacağız. Yetkililer sesimizi duysun. Kadınların yaşam hakkı ellerinden alınamaz. Özgecan kardeşimiz öldürülen ilk kadın değildir, ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Özgecan kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türk Milleti’nin başı sağ olsun.”

CEYDA SİNAN: “GEREKEN NEYSE YAPILSIN.”

“Ülkemizde bu tür olaylar sık sık yaşanmasına rağmen gereken önemin ve hassasiyetin gösterilmediğini düşünüyorum. Özgecan kardeşimize yaşatılanlar vahşice ve insanlık dışıdır. Artık gereken önlemler ne ise alınmalı ve Türk kadınına gereken değer verilmeli.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.