Adana Büyükşehir otobüs şoförleri, mesaiye Özgecan’ı anarak başladı

Otobüs şoförleri, başka Özgecanlar ölmesin diye farkındalık eylemi yaptı

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde görev yapan şoförler, Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı anmak ve benzer olayların tekrarlanmaması için kamuoyunda farkındalık yaratmak için kendi yakalarına ve otobüslerine binen Adanalıların yakasına siyah kurdeleyle, Özgecan’ın fotoğraflarını taktılar.

Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde Özgecan Aslan için düzenlenen törende, kadın cinayetlerine ve kadına şiddete dikkat çekmek istediklerini belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürü Abdullah Yavuz, “Bir daha böyle katliamlar yaşanmaması, kadınlarımızın şiddeten uzak tutulması, annelerin ağlamaması için bugün burada toplandık. Birliktelik oluşması ve sesimizin duyulması için buradayız. Bundan sonra böyle vahşetlerin yaşanmaması için toplum olarak daha duyarlı davranmalıyız. Çocuklarımızın başına kötü bir şey gelmemesi için Allah’a dua ediyoruz” dedi.