AŞEVİ HIZIR GİBİ YETİŞİYOR

Etimesgut Belediyesi’nin aşevi hizmetiyle ihtiyaç sahibi evlere her gün sıcak yemek giriyor. Engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine kadar yemekleri ulaştırılıyor.

Yıl boyu süren yemek dağıtımına kış mevsiminde daha büyük önem veriliyor

Etimesgut Belediyesi’nin aşevi hizmetiyle ihtiyaç sahibi evlere her gün sıcak yemek giriyor. Engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine kadar yemekleri ulaştırılıyor. Başkan Demirel, aşevinin çalışmalarını yakından takip ederken, “Özellikle kışın sıcak yemek girmeyen ev kalmasın” diyerek, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri ve vatandaşlara çağrı yaptı: Mahallenizde, sokağınızda, bizim tespit edemediğimiz, ulaşamadığımız ihtiyaç sahibi bir vatandaşımız varsa, lütfen bize bildiriniz. Bu bir vatandaşlık ve insanlık görevidir…

Etimesgut Belediyesi Aşevi, mevsim şartlarının ağırlaştığı bu günlerde yemek dağıtımlarını artırdı. Yıl boyunca hergün ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek servisi yapan aşevi, kışın da bu hizmetini aksatmadan sürdürüyor. Havaların soğumasıyla birlikte mevsimlik çalışan işsizleri, evinden çıkamayan engellileri ve yaşlıları dikkate alan Etimesgut Belediyesi, her eve sıcak yemek girmesi için yoğun gayret sarfediyor. Aşevinden hergün 1500 aile yararlanıyor.

ENGELLİ, HASTA VE YAŞLIYA SERVİS
Aşevi dağıtım aracı, hergün 3 çeşit sıcak yemeği ilçenin 7 noktasında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Aşevi kartı ve belediye tarafından kendilerine verilen özel sefer taslarıyla yemeklerini düzenli bir şekilde alan aileler, büyük mutluluk yaşıyor. Fiziksel engel, yaşlılık, hastalık gibi nedenlerle dağıtım noktalarına gelemeyen vatandaşların evlerine kadar yemekler servis ediliyor.

DEMİREL ÖZEL ÖNEM VERİYOR
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, aşevinin çalışmalarını yakından takip ediyor. Personeline; “Evine sıcak yemek girmeyen ihtiyaç sahibi kalmasın” talimatı veren Demirel, dağıtımlarla ilgili düzenli bilgi alıyor. Kış şartlarına dikkat çeken Demirel, ihtiyaç sahiplerinin tespiti için muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile duyarlı vatandaşlara da önemli görev ve sorumluluk düştüğüne işaret ederek; “Mahallenizde, sokağınızda, çevrenizde ihtiyaç sahibi veya yaşlı, hasta, engelli olduğu için mutfağa girip yemek yapamayan hemşehrilerimiz varsa, lütfen bize bildiriniz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.