Büyükşehir ve KEİG, çalışan kadına destek için iş birliği yapıyor

Başkan Sözlü, “Okul öncesi eğitim ve kreş, çocukların ilerleyen süreçteki başarısını artırıyor.”

Kadın Emeği İstihdamı Girişimi Platformu’na (KEİG) üye sivil toplum örgütlerinden yöneticiler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret ederek, belediyelerin kreş açarak, çalışan kadına destek olması yönündeki taleplerini yinelediler.

EVKAD, AKDAM, Türk Kadınlar Birliği Adana ve Seyhan Şubeleri, SEKAD, KADER ve ÇYDD Çukurova Şubesi’nin üye olduğu Kadın Emeği İstihdamı Girişimi Platformu (KEİG) yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Platform adına söz alan Ev Kadınları Destekleme ve Kalkındırma Derneği (EVKAD) Başkanı Sema Turan Yapıcı, platform olarak amaçlarının, yerel yönetimlerce 7-24 kreş açılmasını sağlamak ve açılan kreşleri izleyerek, Avrupa Birliği standartlarında hizmet vermesi için gözlem yapmak olduğunu belirtti.

RAPOR HAZIRLIYORUZ

Sema Turan Yapıcı, şunları söyledi: “Biz KEİG Platformu olarak, Türkiye’de 14 ilde belediyelerin bu anlamda çalışmalarını izliyoruz. Bu konuda, Adana Büyükşehir Belediyesi’yle de iletişimimiz var ve bir rapor hazırlıyoruz. Adana’daki kreş durumu nedir? Belediyeler bu konuya nasıl bakıyorlar? Bunlarla ilgili rapor hazırlandığında, Adana Büyükşehir Belediyesi’yle de paylaşacağız.”

HEM ANNEYE DESTEK, HEM ÇOCUĞUN GELİŞİMİNE KATKI

Ailelerin kreşlere ulaşabilirliğini, ekonomik anlamda hizmeti satın alabirliliğini kolaylaştırmak gerektiğini aktaran Başkan Sözlü de, “Kreşlerin çocuk eğitiminde çok önemli olduğuna inanıyorum. Okul öncesi eğitimin ve kreşin, devam eden süreçte başarı oranını artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çalışan annelerin ihtiyacı olmasının yanı sıra, kreşlerin böyle de önemli bir misyonu var” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.