Odunpazarı’ndan atık yağ denetimi

Odunpazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri atık yağ denetimi gerçekleştirdi.

Lokanta ve kafeteryalar, yemek fabrikaları, fast food ürünler satan işletmeler, oteller gibi atık bitkisel yağ oluşturulan işletmelere gerçekleştirilen denetimlerde, sözleşmesi olmayan işletmelere, lisanslı firma ile sözleşme yapmaları için süre verildi.

Yapılan denetimlerle ilgili yazılı bir açıklamada bulanan Odunpazarı Belediyesi yetkilileri; Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereği kızartma işlemi uygulayan işletmelerin, kullanım sonucu oluşan bitkisel atık yağlarını ayrı toplamak, lisanslı toplayıcı firmalar ile sözleşme yapmak ve bu firmalara teslim ederek yine lisanslı geri dönüşüm firmalarına ulaştırılmasını sağlamak ile yükümlü olduklarını vurguladı.

Bitkisel atık yağların önlem alınmadığında çevrede büyük zararlara yol açabileceğinin hatırlatıldığı açıklamada; 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirletebildiği belirtildi.

Bu nedenle bitkisel atık yağların lavabolara ve kanalizasyona gelişigüzel boşaltılmaması gerektiğini ifade eden Odunpazarı Belediyesi yetkilileri; aksi takdirde ciddi oranda çevre kirliliğinin oluşacağına dikkat çekti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.