Ruhsar Demirel, Başkan Sözlü’yü ziyaret etti, ardından kadınlara haklarını anlattı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, önce Adana Büyükşehir belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti ve daha sonra “Türk Aile Geleneğinde Kadının Önemi” konulu konferans verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği “Türk Aile Geleneğinde Kadının Önemi” konulu konferansı vermek üzere Adana’ya gelen Ruhsar Demirel’in kendilerini ziyaret ederek onurlandırdıklarını dile getiren Başkan Sözlü, “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ruhsar Demirel Hanımefendi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen konferansa katılmak üzere geldiği Adana’da, bizleri ziyaret etme inceliğini göstermişlerdir. Kendilerine nazik ziyareti için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sözlü, “Kadınımızın toplumda hak ettiği seviyeye gelmesi için çok çaba sarf etmemiz gerektiğini biliyoruz ve Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, bu anlamda pozitif bakış açımız, yaklaşımımız var” dedi.

Son yerel seçimin ardından Adana’ya ilk kez geldiğini ve Başkan Hüseyin Sözlü’ye gecikmiş bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden Ruhsar Demirel, önümüzdeki dönemde Adana’ya önemli hizmetler yapılacağından emin olduğunu ifade etti.

TÜRK AİLE GELENEĞİNDE KADININ ÖNEMİ KONULU KONFERANS

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen “Türk Aile Geleneğinde Kadının Önemi” konulu konferansın açılış konuşmasını yapan Başkan Hüseyin Sözlü, Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği konferansa konuşmacı olarak Ruhsar Demirel’in davet edilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu belirtti.

BAŞINIZDA TAÇ DEĞİL, YANINIZDA YOLDAŞ OLMAK İSTİYORUZ

Daha sonra söz alan Ruhsar Demirel, kadınlara yönelik olarak kullanılan, “Başımızın tacısınız” söylemini yeterli bulmadıklarını kaydederek, “Biz başınızda taç değil, yanınızda yoldaş olmak istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmasını tarihten ve günümüzden örneklerle, fıkralarla renklendiren, daha etkili hale getiren Demirel, kadınlara yönelik bazı haksızlıkların, toplumda doğal karşılandığını ve insanların, kadınlara yönelik temel hak ve özgürlükleri, lütuf gibi tanımlayıp, gördüğünü söyledi.

Toplumda kadınlara yönelik şiddet, tecavüz ve haksızlıklara değinen Ruhsar Demirel, hukukun bulunduğu ülkede, adaletin olmaması durumunda, kadınlara yönelik olumsuzlukların ve haksızlıkların önüne geçilemeyeceğini belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.