ALANYA, BİR ENGELSİZ YAŞAM EVİNE DAHA KAVUŞTU

“Engelsiz Kent Alanya” sloganıyla tüm dünyaya adını duyuran Alanya, bugün kesilen açılış kurdelesi ile yeni bir Engelsiz Yaşam Evine kavuştu.

Cikcikli Mahallesi’nde bulunun Engelsiz Yaşam Evi’nin açılışını Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve engelli vatandaşlar birlikte yaptı.

Engelsiz Yaşam Evi (Building Our Future) ismiyle hizmet verecek olan Engelsiz Yaşam Evi’nin açılış programına, protokolün yanı sıra, Engelsiz Yaşam Evi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, engelli aileleri ve derneğin Norveç ayağında görev yapan Norveçli vatandaşlar katıldı.
Zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması amaçlanan Engelsiz Yaşam Evi’nde, bireylere günlük hayatlarında kendi kendilerine yetebilecek beceriler kazandırılacak.

Açılış programına katılmak için gelen ve aynı zamanda Alanya’daki engelsiz çalışmalarla ilgili de bir belgesel hazırlayan Norveç Empo TV çalışanları, Engelsiz Kent Alanya çalışmalarından dolayı, Belediye Başkanı Yücel ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.