NAR ÇİÇEĞİ MEYVE VERİYOR

Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı çerçevesinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi’nin işbirliği içinde ve Sabancı Vakfı Hibe programından desteklenen Nar Çiçeği Kadın Kooperatifi yeni ürünlerini görücüye çıkarttı.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi’nde düzenlenen tanıtım kokteylinde konuşan Nar Çiçeği Kadın Kooperatifi Üyesi Nermin Kuşçu, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara değinerek kooperatif üyesi kadınlara toplumsal cinsiyet eşitliği, satış ve pazarlama teknikleri, web sitesi işletmenliği ve girişimcilik eğitimleri verilirken, ürün yelpazesini genişletmek amacıyla demirbaşlar alındığını, hammadde ve ürün mutfağının genişletildiğini söyledi.

Nar Çiçeği Kadın Kooperatifi Başkanı Nihal Ölmez de yaptığı konuşmada 2010 yılında kurulan kooperatifin amaçlarını aktararak dayanışma içinde çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Ölmez 7 kişi ile yola çıktıkları kooperatif de şu an 24 kadınla çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söylerken “bereketi simgeleyen nar çiçeği gibi öncelikli amacımız görünmez emeğin nitelik kazanarak değerlenmesini sağlamaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Didem Aydınmakina da Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılını kutlayarak bu iki özel günün anlamlı olarak buluştuğunu söyledi. Aydınmakina savaşlarda yenilgiyi kabul etmeyen atalarımız gibi mücadele eden ve her şeye rağmen, emek ve özveri harcayan kadınların da başarılı bir kooperatif kurduklarını belirterek bu kooperatifin örnek alınmasını diliyoruz dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.