ERDEMLİ BELEDİYESİ ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ YEMEKTE BULUŞTURDU

Erdemli Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Savaşı anma etkinlikleri çerçevesinde şehit ve gazi ailelerine yemek verdi. Erdemli Öğretmenevinde düzenlenen yemekte tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Yemekte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “yarınlarımızı ve bu günümüzü borçlu olduğumuz, bu vatan için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden şehitlerimiz ve gazi olan kahramanlarımızın yakınlarını burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinlikleri çerçevesinde sahil bandındaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler, Kargıpınarı Anadolu Lisesinde düzenlenen programla devam etti. Daha sonra 18 Mart Çanakkale Savaşı anma etkinlikleri çerçevesinde Erdemli Belediyesince şehit ve gazi ailelerine yemek verildi. Erdemli protokolünün, askeri komutan ve emniyet mensuplarının da katıldığı yemeğin ardından şehitler ve vefat etmiş gazilerin ruhu için Kuran-ı Kerim okundu ve ardından da dua edildi.

Yemekte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu vatanın ilelebet ayakta durabilmesi için cephede şehit olan ve kan dökerek gazi olan vatan kahramanlarının yakınlarını, zafer haftası münasebetiyle ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Tollu sözlerini şöyle sürdürdü: “100 yıl önce tüm dünyanın hayranlıkla izlediği şanlı Çanakkale Zaferini anmak için, orada oluşan birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırmak ve yaşamak için tüm Erdemli’yi bu akşam düzenleyeceğimiz programa davet ediyorum”.

Başkan Tollu’dan sonra söz alan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Çanakkale Savaşı esnasında askerler arasındaki kuvvetli bağı anlatan bir olaya vurgu yaparak, bu birlik ve beraberliğin her zaman devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Yemek sonunda Erdemli Belediyesince özel olarak yaptırılan Çanakkale bibloları, Erdemli protokolü tarafından şehit ve gazi ailelerine takdim edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.