ETİMESGUTLU GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ BULUŞTU

Etimesgut Belediyesi ve Gaziler Vakfı, Etimesgut ve Sincan’da yaşayan gazileri ve şehit ailelerini bir araya getirdi.

Başkan Demirel, gazi ve şehit aileleriyle sohbet ederek istek ve ihtiyaçlarını sordu

ETİMESGUTLU GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ BULUŞTU

Etimesgut Belediyesi ve Gaziler Vakfı, Etimesgut ve Sincan’da yaşayan gazileri ve şehit ailelerini bir araya getirdi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen programa Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Etimesgut İlçe Başkanı Mustafa Ulusoy, Gaziler Vakfı Başkanı gazi Lokman Ayalar, Gaziler Vakfı Etimesgut-Sincan Temsilcisi gazi Alparslan Hüyük, Etimesgut Müftüsü Yunus Can, Kore gazileri, Kıbrıs gazileri, Doğu ve Güneydoğu gazileri, gazi aileleri ve şehit yakınları katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA
Programda Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi. Etimesgut müftüsü Yunus Can, İslam dininin şehitliğe verdiği öneme vurgu yaparak, “Ne mutlu onlara ki şehit oldular, cennetle müjdelendiler” dedi.

EMANETE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, şehitlerimizi anmanın, şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkmanın sadece sözle olmaması gerektiğinin altını çizerek, “Bu vatan, bu bayrak, bu millet için, milletimizin bağımsızlığı için Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda, Doğu ve Güneydoğu’da bölücü teröre karşı mücadelede yüzbinlerce insanımız gazi oldu, şehit oldu. Bizler sadece şehitler haftasında, yılın belirli günlerinde bir araya gelip, ‘Şehitlerimizi minnetle anıyoruz’ demekle görevimizi yapmış mı oluyoruz. Elbette ki hayır. Biz şehidimize, gazimize karşı görevimizi, sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyorsak, onların canları pahasına bize emanet ettiği bu vatana, bu bayrağa sımsıkı sahip çıkmalıyız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bizim ne kaybedecek tek bir insanımız ne de verecek tek bir çakıl taşımız yoktur. Şehitlerimizin, gazilerimizin bize emaneti bu vatanı, onlardan emanet aldığımız gibi bir ve bütün olarak gelecek kuşaklara taşımak hem milli görevimiz, hem de şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet borcumuzdur” dedi.

Gazi Alparslan Hüyük de şehit ve gazilerin canları pahasına bu vatana sahip çıktıklarını söyledi. Vakıf Başkanı Ayalar da gazi ve şehit ailelerine verdiği destek için Başkan Demirel’e teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.