TOROSLAR’DA, ARPAÇSAKARLAR’IN KURTULUŞU’NUN YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Milli değerlere büyük önem veren Toroslar Belediyesi, sınırları içerisinde bulunan Arpaçsakarlar’ın Kurtuluşu’nun 95.yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Arpaçsakarlar tören alanında düzenlenen etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler, mahalle muhtarları, Arpaçsakarlar mahallesi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adana mehteran takımının gösterilerinin yer aldığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Arpaçsakarlar Mahallesi Muhtarı Ali Ergen, Arpaçsakarlar’ın Kurtuluşu’nun 95.yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonu hazırlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılandığı programda daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise 3 Nisan 1920’de Arpaçlılar’ın milli birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek Mersin’i savunduklarını ve bu milli mücadeleyi gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla kurtuluş günü etkinliklerine büyük önem verdiklerini söyledi.
Jeopolitik olarak çok özellikli bir yaşam yeri olan Anadolu coğrafyasının her zaman birilerinin hedefinde ve emelinde olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna; “ Toroslar Belediyesi olarak tarih şuuruna ve milli değerlere büyük önem veriyoruz. Bu amaçla ilçe sınırları içerisinde bulunan sosyal tesis, park ve sokaklarımıza atalarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin isimlerini vererek, onların isimlerini Toroslar’da yaşatmak istiyoruz” dedi.

Başkan Tuna; “1071’den bu yana bu topraklar üzerinde haçlı zihniyeti emelini asla bırakmamış ve vazgeçmemiştir. Umutların tükendiği yerde Türk’ün kudreti başlar esasıyla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı meşale Anadolu’da moral bulmuştur.O zamanın şartlarında imkansızlıklar içerisinde yaşayan atalarımızın Anadolu Müdefai Hukuk Cemiyeti adı altında başlattıkları müfrezeler, Çanakkale’de destan yazan ve yedi düvele karşı mücadele veren atalarımız gibi vatan topraklarını savunmuşlardır. Mersin’in kurtuluşunda da Alsancak ve Demirtaş Müfrezesi gibi değerlerimiz yer almıştır. Bu bölgenin yiğitleri; Osman Muzaffer Koçaşoğlu, Fikri Mutlu, Yanparlı Hüseyin ve atalarımız ortaya çıkarak yokluk içerisinde inanarak bu topraklarımızı düşmanın elinden almışlardır. Onları unutturmamak adına ve genç neslin belliklerine kazımak amacıyla yaptığımız projelere isimlerini veriyoruz. Belediyemiz sınırlarına bağlanan Arslanköy’ün 1 Mart’ta Kurtuluşu’nun yıldönümünü kutladık. Arpaçsakarlar’ın kurtuluş günü etkililiklerini de geleneksel hale getireceğiz. Toroslar Belediyesi olarak bilgi teknolojisini yakından takip ediyoruz ama bizi biz yapan değerlerden; dilimizden, bayrağımızdan, vatan toprağımızdan, maneviyatımızdan, tarih şuurumuzdan ve milli kültürümüzden de asla taviz vermiyoruz. Tarihimizi unutmamız, unutturmamız ve milli reflekslerimizi her zaman diri tutmamız lazım. Bu topraklarımızın vatan olmasında kanını, canını veren başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından Candan Merzeci Ortakolu’ndan bir öğrenci İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okudu.
Kurtuluş günü etkinliği; mehteranın takımı ile Toroslar Belediyesi Halkoyunları ve Halay ekibinin gösterileri ile renklenirken, programın sonunda sahneye çıkan sanatçılar Caner ve Burhan Ateş ise performanslarıyla davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.