Başkan Sözlü, “Hemşehrilerimizin sahip çıkması karnavalı büyütüyor.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Portakal çiçeği Karnavalı’na sahip çıkan ve yoğun katılım gösteren Adanalılara teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, Adanalılık ruhunun güçlendirilmesi ve kentin tanıtımı adına önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Başkan Sözlü, “Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da kabul gördü. Hemşehrilerimiz karnavala sahip çıktı. Adana dışında yaşayan Adanalılar, kente dostlarıyla geldi. Karnavalımızı duyanlar kente geldi. Kortej günü Adana’daki restoranların, kafelerin, sokakların nasıl dolu olduğunu ve nasıl büyük bir coşku yaşandığını gördüm ve sevinçten gözlerim doldu. Portakal çiçeğinin kokusunu sindire sindire bir Portakal Çiçeği Karnavalı yaşadık. Ümit ediyorum ki bu karnaval Türkiye’ye olduğu gibi, dünyaya da mal olacaktır” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, karnaval süresince gerçekleştirilen etkinliklere önemli katkı koyduğunu belirten Başkan Sözlü, “Kentimizdeki kurum ve kuruluşlar, güçleri oranında destek vererek, karnavalın daha renkli geçmesinde pay sahibi oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi de, çok sayıda birimiyle karnavalın daha etkin yaşanması için emek ve maddi destek sundu. Adanamız zaten, yetiştirdiği sanatçılar, edebiyatçılar ve yıl boyunca gerçekleştirilen aktivitelerle bir kültür ve sanat şehridir. 3’üncüsü düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, şehrin bu özelliğine önemli katkı koyuyor. 1-5 Nisan tarihleri arasında, kentimizin bir çok noktasında karnaval ruhu derinden hissedilmiş, hemşehrilerimiz bayram havasında günler yaşamıştır” diye konuştu.

10 binlerce Adanalının katıldığı kortej yürüyüşü ve açılışın da Adana’ya yakışan, muhteşem görüntülere sahne olduğunu belirten Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Karnavala Adanalıların yoğun ilgisinin yanı sıra, kent ve ülke dışından da katılım gerçekleşmiştir. Karnavalın sivil bir inisiyatifçe organize edilmesi, elbette değerini daha da artırmaktadır. Adana’da kültür-sanat aktivitelerini çoğaltmayı, zaten bir kültür sanat şehri olan Adana’nın bu konudaki çıtasını yükseltmeyi hedefleri arasında tutan bir belediye olarak, hemşehrilerimizin bu karnavala böylesine içtenlikle sahip çıkması, bizleri çok mutlu etmiştir. Karnaval süresince Adanamıza gelecek çok sayıda ünlü isim de Adana’nın imajına önemli katkı koymuştur. Adana’nın marka kent haline gelmesinin, büyük düşünüp, önemli faaliyetlere imza atmakla gerçekleşebileceğinin farkındayız.”

Karnaval ateşinin günden güne büyüdüğünü ve Adana’ya önemli katkı koyduğunu görmenin mutluluk verici olduğunu kaydeden Başkan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Portakal Çiçeği Karnavalı, ilerleyen yıllarda Türkiye’ye ve dünyaya mal olacak gücü içinde barındırmaktadır. Karnavalın fikir liderliğini üstlenenleri, Nisan’da Adana’da Komitesi’nde yer alanları, katkı koyanları ve karnavala sahip çıkan hemşehrilerimi canı gönülden kutluyorum.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.