BAŞKAN CAN, “KENTİMİZİN TARİHİ ZENGİNLİKLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARTACAĞIZ”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kentin tüm değerlerinin ve turizm zenginliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşması için gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ nedeniyle açıklama yapan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un turizm açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirtti. Tarsus’ta turizmin her çeşidini bulmanın mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Can, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan kenti tekrar cazibe merkezi yapmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Başkan Can, “Tarsus kendine has kültürel yapısı ve yaşam tarzı ile kent kimliğine bürünmüş, konumu ve nüfus yapısı itibarı ile çok büyük bir şehirdir. Nüfus olarak 54 ilden daha büyüktür. Denizden 15 km içeride bulunmaktadır. Bölgesel havaalanı ve turizm tesislerinin yapılması ile Tarsus en büyük zenginliğine kavuşacaktır. Şehrimizin iklim yapısı, deniz, dağ ve inanç turizmi için gerekli tarihi ve doğal değerlerinin bulunması en büyük zenginliğimizdir. Biz hala yeterince yararlanamadığımız bu değerlerin açığa çıkarılması, bu zenginliklerimizin yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşması için gerekli çalışmaları başlattık ve sonuç alıncaya kadar da devam edeceğiz” dedi.

Daniyal Peygamberin mezarının ortaya çıkarılması ve restore edilmesiyle buranın ziyaretçi akınına uğradığını belirten Başkan Can, Taşkuyu Mağarası, Tarsus Evleri, Saint Paulus Kuyusu ve Anıt Müzesi, Kubat Paşa Medresesi, Kleopatra Kapısı, Roma Yolu ve Eshab-ı Kehf ile Tarsus’un din, tarih ve kültür merkezi olduğunu bir kez daha ispatladığını söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.