MYPETLER MECLİSİN OY BİRLİĞİ KARARIYLA KALDIRILIYOR

415798432Alanya Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

Sık sık eleştirilen mypetlerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kaldırılmasına meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi.

2015 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ 209.433.000,00 TL

Alanya Belediye Meclisi bugün saat 14.000’da Meclis Toplantı Salonu’nda Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirmek için toplandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında yapılan meclis toplantısının ilk gündem maddesinde 2015-2016 ve 2017 yılları gelir- gider bütçesi, 2015 Mali Yılı Vergi, Resmi Harç ve Ücret Tarifeleri ve Bütçe Kararnameleri görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi. 2015 Yılı Bütçe Kararnamesinde 2015 yılı tahmini bütçesi 209.433.000,00 TL olarak belirlendi. Gündemin ikinci maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonunun raporları görüşülerek karara bağlanırken, üçüncü gündem maddesinde ise İmar Komisyonunun raporları görüşüldü.

YÜCEL: ESNAF VE HALKIMIZ ÇOK ŞİKAYETÇİ

Gündemin son maddesinde ise kamuoyunda sık sık güvenlik ve trafik konularında tartışılan mypetler gündeme alınarak görüşüldü. Mypetlerin yasal sözleşme süresi olan 1 Ocak 2015 tarihine kadar faaliyet göstermesine ve o tarihten sonra sözleşmelerinin yenilenmemesine ve mypetlerin tamamen kaldırılmasına oy birliği ile karar verildi. Konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “İlçemizin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren Mypet tabir edilen elektrikli, akülü araçların trafiğe açık ve kapalı olan yollarında ve kaldırım üzerinde kullanımı biliyorsunuz son derece rahatsızlık veriyor. Turistik öneme haiz Alanya’mızda esnaflarımızdan ve halkımızdan sık sık şikayet almaktaydık. Belediyenin asli görevlerinden birisi olan şehir ve şehir halkının refahını, huzurunu esenliğini temin etmektir. Dolayısıyla kaldırılmasının fayda sağlayacağı ve halkımızın yararına olacağını düşünüyoruz. Aldığımız karar gereği 1 Ocak 2015’den itibaren mypetleri kaldıracağız.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.