ETİMESGUT’A 10 BİN AĞAÇLIK ORMAN

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen “Dikili Bir Ağacın Olsun” kampanyası ile oluşturulan ağaçlandırma alanına, Başkan Demirel, “Mehmetçik Hatıra Ormanı” adını verdi.

Başkan Demirel ve vatandaşlar birlikte ağaç diktiler
ETİMESGUT’A 10 BİN AĞAÇLIK ORMAN

Etimesgut Belediyesi, bu yıl ilçe genelinde 20 noktaya 10 bin ağaç ve 50 bin bitki dikecek. “Dikili Bir Ağacın Olsun’ sloganıyla başlatılan kampanyanın 6.’sı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ile öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Bağlıca Bulvarı üzerindeki “Mehmetçik Hatıra Ormanı” adı verilen 16 bin metrekarelik alan ile Ahimesut Mahallesi’ndeki 20 dönümlük alanda 1.200 adet yetişkin karaçam dikimi yapıldı.

DEMİREL ÇİFTİ AĞAÇ DİKTİ
Başkan Demirel ve eşi İlknur Demirel de 10 adet çam dikip birlikte can suyu verdiler. Belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, çalışanlar, öğrenciler ve her yaştan vatandaş, el ele vererek kısa sürede ağaçları toprakla buluşturdular.

HEDEF AVRUPA STANDARDI
Törende konuşan Başkan Demirel, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Her hizmetimiz önemlidir. Ancak, bizden sonraki nesillere de bırakmak adına ağaç dikimini çok önemsiyoruz. Bu şehirde binlerce ağaç diktik. İlçenin her tarafında binlerce ağacımız boy verdi. Sadece geçtiğimiz 5 yıllık hizmet süremizde 119 park yaptık. Parklarımızı ağaçlar ve yeşil alanlarla donattık. Bu yıl da 20 alanda ağaç dikimi ve park yapımı gerçekleştiriyoruz. Yoğun göç alan ve nüfusu çok hızlı artan ilçemizi, kişi başına yeşil alan miktarında Avrupa Birliği standartlarında tutmaya kararlıyız. İnşallah diktiğimiz ve dikeceğimiz ağaçların hiçbiri kurumadan hepsi tutar, Etimesgut’ta boy salar, gölgesinde oturmak hepimize nasip olur” dedi.