BAŞKAN ATAÇ’IN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Her yıl, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, Birleşmiş Milletler tarafından, “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmektedir. Gerçekleştirilen bu haftada, engelli bireylerin sorunlarına yönelik yeni çözümler üretmek ve engellilere karşı olan farkındalığı artırmak açısından önemli bir haftadır.

Engellilik durumu, doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde de bazı nedenlere bağlı olarak meydana gelebilecek bir durumdur. Dünya nüfusunun yaklaşık %15’inin engelli olduğu göz önüne alındığında, hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilincinde olarak, kendimize ve topluma bu anlayışla ve özenle davranmalıyız. Yaşamın her alanında, engelleri ortadan kaldıracak koşulları oluşturmak, toplum ve devlet olarak her engelliye, daha mutlu bir gelecek hazırlamanın bilinci ve sorumluluğunda olmalıyız, düşüncesini taşımaktayım. Bu anlamda engelli yurttaşlarımızın gösterdikleri mücadeleden ve elde ettikleri başarılardan hepimiz ders almalıyız.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata üretken bireyler olarak katılmaları ve hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken adımların atılması her çağdaş belediyenin görevidir. Bu görev anlayışı ile Belediyemiz son dönemde yaptığı projeleri, hayata geçirerek, toplumsal hayata katılımlarını artıracak, hayat standartlarını yükseltecek çalışmalarla engelli vatandaşlarımıza desteğini artırarak devam ettirmektedir. Çünkü sosyal belediyeciliğin gereği budur.

Bu düşüncelerle, ‘’Dünya Engelliler Haftası’nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan duyarlılığın artmasına katkıda bulunmasını umut ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.