YKSM’de Aşıklar Meclisi

Odunpazarı Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu kez Aşıklar ve Halk Ozanlarını sevenleriyle buluşturdu.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezinde (YKSM) düzenlenen etkinlik Tayyip Atmaca’nın Odunpazarı şiiriyle başladı.

Geceye Aşık Nuri ÇIRAĞI (Erzurum), Ozan Nihat SÖNMEZ (Denizli), Ahmet POYRAZOĞLU (Van), Mürsel SİNAN (Kars), Ayten GÜLÇINAR (Sivas) ve Seher ATMACA (Azerbaycan) iştirak etti. Aşıklar birbirleri ile atışırken sosyal medya, popüler kültür müzik anlayışı ve güncel meselelere de gönderme yaptılar.

Atışmalara, Taşlamalara, Türkülere, Güzellemelere saz eşliğinde örnekler sunan Aşık ve Halk Ozanları gelen konukları bir yandan güldürdü bir yandan düşündürdü. Bunların yanı sıra ara ara anlatılan fıkralar konuklardan büyük alkış topladı. Türkü ve sazın eksik olmadığı geceye gelenler keyif dolu anlar yaşadı.