GÖLHİSAR’DA ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Gölhisar sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerinde uygulanan “Gölhisar Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi ” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplulaştırma firması yetkilisi Erol Şentürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kontrol Mühendisleri Nizamettin Kanmaz ve Mesut Yıldıran’ın sunumuyla gerçekleşen toplantıya, Gölhisar Kaymakamı M. Yasin Kırcı, Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, Gölhisar Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Aksoy, toplulaştırma sahasında görev yapan muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Gölhisar Belediyesi toplantı salonunda geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıda, Bakanlık Y yetkilileri, “Türkiye’deki Tarım Arazileri Toplulaştırma Projeleri” hakkında sunum yaparak, süreç hakkında bilgiler verdi.

Arazi Toplulaştırmanın faydalarından bahseden Kontol Mühendisi Nizamettin Kanmaz; “toplulaştırma ile beraber parça tarlalar azalacak, tarıma elverişli, düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulacak, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar giderilecek, yakıt tasarrufu sağlanacak, işlenebilir arazi miktarı artacak, zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşacak, kullanılmayan küçük parçalı araziler değerlendirilecek, Tapu ve Kadastro kayıtları yenilenecek, tarımda kullanılan iş gücü azalarak, makineli tarım artacak ve sağlanan katma değerden dolayı arazi değerleri en az iki kat artacaktır” dedi.

Programın devamında yetkililer bir hatırlatmada bulunarak, “toplulaştırma devlet tarafından alınan kararlar doğrultusunda uygulanmakta olup, kesinlikle tamamlanacaktır. Ayrıca her arazi kendi içinde değerlendirilerek, puan verilecektir” dedi.

Toplulaştırma projesinin daha hızlı ilerlemesi için gerçekleşen bu toplantıda, Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural ve katılımcılar soru ve görüşlerini yetkililere aktardılar.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.