Başkan Sözlü’den, Aladağ’a su, yol ve otobüs müjdesi

“Aladağ’ın gözle görülür yükselişini halk hissedecek.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aladağ’da ziyaretlerde bulundu, muhtarlarla ve halkla bir araya geldi, çok sayıda hizmetin müjdesini verdi.

İmamoğlu Boztahta’da büyük coşku ile karşılanan Başkan Hüseyin Sözlü, Akören Mahallesi esnaf ziyaretinin ardından Aladağ Otel’inde muhtarlarla bir araya geldi. Aladağ’ı altyapı ve imkanları ile yaşanılabilir bir Adana ilçesi yapmak için canla başla çalıştıklarını ifade Başkan Sözlü, “Aladağ’ın çok yakında gözle görülür yükselişini sizlere hissettireceğiz” dedi.

ALADAĞ’IN SU SORUNU KALMAYACAK

Meydan Yaylası’nda su sıkıntısı çeken problemli bölgeler ve yaşanan arızalarla ilgili muhtarı dinleyen ve yapılacakları anlatan Başkan Sözlü, “Buradaki ana taşıyıcı borularını değiştiriyoruz. Toplam 41.300 metre karelik içme suyunun ana şebeke ihalesi yapıldı. 21. yüzyılda Türk Milleti’nin susuzlukla muhatap olmaması gerek. Biz de bunun için çalışıyoruz. Öncelikli olarak Aladağ’ın içme suyu ve arıtmasını yapacağız. Aladağ’ın 2015 yılı sonunda su sorunu kalmayacak” diye konuştu.

ALADAĞ – GERDİBİ YOLU LONDRA ASFALTI GİBİ OLACAK

Aladağ – Gerdibi yolunun iyileştirme çalışmalarının da hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Sözlü, “Aladağ–Gerdibi yolu, Pozantı’ya inen çetin bir yol. Biz bu yolu iyileştiriliyor, birinci sınıf bir yol haline getiriyoruz. Bu yolda maden kamyonları çalışıyor. Bu sebepten hem milli ekonomide hem de Aladağ ekonomisinde istihdam temin eden önemli bir yol burası. Üzerine 13 tane köprü, 5 tane de menfez yapıyoruz. 42 km’lik yolu çift kat çelik hasırlı, 20 cm kalınlığında beton şeklinde yapacağız. Artık Aladağ’ı Pozantı’ya bağlayan yol, sürekli bozulmayacak. Size Londra asfaltı gibi bir yol temin edeceğiz. Aladağ’a da yakışan budur. Yolu sonbahara bırakmadan bitireceğiz. Teker teker tüm yollarımızı iyileştiriyoruz.” dedi.

TOROSLARIN İNSANI BULUNDUKLARI YERDE MUTLU OLMALI

Ayrıca 42 km’lik Aladağ – Gerdibi yolunun dışında, yaklaşık 50 km’lik Aladağ- Darlık, Kızıldam, Karahan, Kışlak, Gökçeköy, Köprücük yollarını da tamamlayacaklarını belirten Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Adana’nın Toroslarını kalkındırmak, buradaki köylülerimizi yaşadıkları yerde mutlu etmek, köyden kente zorunlu göçe mecbur etmemek için çalışıyoruz. Aladağ’ın merkezinde, köylerinde, yaylalarında insanlarımızı refah toplumunun bir parçası olarak, sırtı pek, başı dik insanlar olarak görmek bizim belediyecilik anlayışımızın yegane amacıdır.”

ALADAĞ’A OTOBÜS SÖZÜ VERİYORUZ

Aladağ’dan Karaisalı ve Adana hattına dönüşümlü otobüs müjdesini de veren Başkan Sözlü, gün boyunca esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşların sorunlarını dinledi.

MHP il Başkanı Yusuf Baş ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadetin Aslan ile birlikte MHP milletvekili adayları Yörük Ali Paşa, Abdulkadir Yuvalı, Ali Demir, İsa Ayanoğlu, Ayla Emrahoğlu da Başkan Hüseyin Sözlü’ye Aladağ ziyaretinde eşlik etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.